COURSE . .

| Friday, March 13, 2009 | |

KURSUS BAHASA INGGERIS
( BETTER SPOKEN ENGLISH )
10 - 13 MAC 2009
HOTEL GOODHOPE



Hola~
Kita jumpa lagik di sini.
It's been a long time ifin rasa tak upload any materials inside my blog.
Nak wat camna kan, ifin dipanggil to attend a course anjuran KPM.
Venue? At Goodhope Hotel.
Frankly speaking la kan, ifin tak berapa suka that venue...hehe...
Not because of choosy, but ifin dah familiar sangat with that venue.
Plus, ifin pernah kerja part-time over there, after my SPM 1997.
So, i knew very well about the venue...
taste of foods, room's condition & the hotel's attitude.
But 1 thing I respect Goodhope.
You know what?
In terms of their food presentation.
If wanna compare year 1997 (when I'm worked) with the present year,
taste of food dah berubah. Kenapa ifin cakap camtu?
Sebab all the foods dah 'ada rasa'. So bila menelan tuh, i can eat with pleasent way.
I think they done their research, maybe from questionare or feedback from customers.
And for that, i would like to give them a BIG CLAPS & SALUTE!! Congartulation! Well done guys!


So, berbalik kepada kursus tuh...
At the beginning ifin ada perasaan takut.
Yelah, kursus bahasa omputeh tuh!
Afraid in terms of speaking & afraid of my own confident.
Normally speak in Malay & then suddenly attend English Course.
Mahu tak kecut perut dibuatnya!
Wanna say that I'm superb in English, i don't think so.
Nak kata ifin neh dungu bab-bab English neh pun tak jugak.
Senang citer, average la. 50-50.
But I told myself, DON'T BE AFRAID!
Nak takut apa nye?
Cakap je bukan nye masuk competition rite?
I overcome that feeling & finally ifin telah berada di dalam ruang lingkupnya.


Ifin check-in around 3pm on Tuesday.
Kehadiran ifin disambut mesra oleh staff Goodhope.
Thanx for that. A credit for them!
Key-in some data & I've been given room no. 1308.
Wow...level paling atas sekali.
While waiting my roomattes, ifin kemas-kemas la mana yang patot.
Put my bath things at bathroom.
Sangkut baju-baju & seluar.
Settle everything, I lay down.
Switch on the TV & econ.
Relaxing time. Hehehe...


This course conducted by Puan Rahimah as a main person.
Bos la kiranya tuh.
Helped by Cik Lina...cumil-cumil orangnya.
Murah dengan senyuman.
Ada 2 lagik assistant.
2 gals. Cantik kedua-duanya. Manis je. Anak sapo la tuh...hehehe...
Only 1 assistant je yang ifin tahu her name...Bushra namanya.
A bit weird sebab yang ifin biasa dengar nama BUSH je,
but this time I've met BUSHRA...a new kind of name for me actually.
But like people said, "apa ada pada nama" rite?
We just leave it. Yang penting orangnya, bukan namanya.
Sebab nama tak semestinya mencerminkan pemiliknya, BUT in the other side... nama tuh yang akan dicerminkan oleh orangnya. From that person, we may know what kind of person he / she is. Udah-udah...


Kursus neh very interesting.
Why?
I say this from my heart la senang citer.
Puan Rahimah's team conduct us very well!
For me, lebih kepada motivator la.
Many inputs ifin dapat dari kursus neh.
Dari moduls hinggalah kepada yang menyampaikan moduls tuh.
Seriously made me motivated!
Puan Rahimah is good mativator.
Although Puan Rahimah's style a bit of formal but it's not a big deals.
I can't accept that because her formality not a boring things. Acceptable!
Cik Lina in the other hand, so energetic!
First observation, macam tertelan pil kuda ifin nenok Cik Lina neh...hehehe...
Dia punya tenaga tuh mengalahkan participant!
Dengan her size yang sangat la cumil tuh, tak menggambarkan langsung energy yang dia ada. Kontra sangat! But, size doesn't matter rite? Yang penting apa yang Cik Lina telah sampaikan pada ifin dan sume peserta, memang masuk telinga kanan tak keluar-keluar telinga kiri. Save as in memory, save inside folder & keep it 4eva.


Fun la senang cakap kursus neh.
All participants involved...very energetic!
We gave our best & so do Puan Rahimah's team.
Walaupun bila dah petang-petang tu agak nampak macam nak collapse but it's doesn't matter! Yang penting we all enjoy!
Pulak tuh, terlihat je si gadis ayu bernama BUSHRA, semangat tuh datang semula! Keh3...
Bukan bodek ye Bushra...hehe...
Yang ifin suka nenok Bushra neh kan, dia punya slang tuh macam best je dengar.
Mula-mula nampak a bit of over acting but after I know her background, barulah ifin faham kenapa dia ada slang. Hehe...


Oklah, end for ther stories.
A lot of pictures I've snapped.
Would you mind to look at it...



~ inside goodhope ~

~ inside goodhope ~

~ inside goodhope too ~
~ this is my course's name ~

~ group discussion . . macam kelas seni kat sekolah pulak ~

~ otai betol mamat sorang tuh . . goyang kaki je ye ~
~ sebahagian daripada participant ~
~ si cumil neh namanya ask ~
~ ask for more! ~

~ my group's leader . . baguih dia neh ~
~ mak-mak dara yang sporting ~

~ suka inter-frame makcek neh ~

~ presentation ~

~ mamat otai tengah present ~

~ speech from doktor rohana ~

~ group penghulu & penghuluwati ~

~ group neh kena denda nyanyi lagu sebab kalah games. kah3... ~

~ my luvly group. they were superb! ~

~ pokcik noah neh jenis 'pemikir yang dalam' ~

~ mamat neh macam nak pi kawen for the second time ~

~ you are superb la madam! ~

~ how luvly she is ~

~ sempat bertanya neh . . ngelat ye ~

~ ececeh...cumil nye dia ketawa ~


~ khusyuk bebeno cik lina kita neh ~

~ ceria sunggoh dia depan rezeki . . lapo sebenarnya tuh ~

~ a gal behind the scene . . ayu la dia ~

~ cantik sunggoh God's creation neh ~

~ alalala buchuk...manis sunggoh! ~

~ ingatkan anak beranak rupanya mak sedara & anak sedara ~

~ but seriously nampak macam mak & anak ~

~ ha, ni bukan mak & anak ok . . har3.. ~

~ one moment in time ~

Erm, i'll be missing them la...
Rasa macam tak cukup je ajaran yang diterima.
Memang tak cukup pun ajaran yang diberikan.
All the songs yang ifin nyanyi dalam kursus tuh memang meninggalkan kesan yang mendalam dalam diri ifin.
Orang lain tak akan nampak perubahan ifin, tapi ifin dah sematkan dalam hati yang ifin akan mengubah beberapa perkara.
Tak salah berubah kepada kebaikan.
Tapi salah kalau berubah menjadi tidak baik.

So, thanx to Puan Rahimah.
Cik Lina yang cumil...sangat-sangat cumil & cute bila ketawa.
The most important is I'll be missing a gal named Bushra..keh3...pasni tak dapat dah jumpa dia...UK memanggil-manggil dia...
Von Voyage . .


0 comments:

Related Posts with Thumbnails