PENAT ~

| Tuesday, March 31, 2009 | |

Hola~
Dah lama rasanya ifin tak on9 blog neh. windu pulok rasanya. erm...minggu neh ifin rasa loteh sesangat...tak tahu la nape...tak cukup vitamin C kot, keh3... tapi ifin akui memang minggu neh macam kije terlebey cket...pulok tuh atok ifin saket...serabot gak pale minggu neh...mudah-mudahan atok ifin okay-okay aja...amin...


minggu neh perasaan ifin bercampur-baur...jap riang ria kanak-kanak ribena...jap jadi vampire nak geget orang ja...keh3...erm...ifin nak share cket la kat sini apa yang telah terjadi dalam minggu neh. minggu neh ada seorang insan yang 'datang' pada ifin...actually dia dah lama ifin kenal...tapi tak lah lama sangat pun...baru this year je jadi terapat cket...


dia neh baik orangnya...lemah lembut...tak banyak cakap...senyum pun susah nak nampak...pemalu i think...jumpa ifin malu-malu cengkerang...bentuk body tak tahu la nak cakap camna sebab ifin pun tak pernah nenok...wakakaka...terlucah cket...keh3...tapi overall, dia neh keding la gak...tak cukup makan kot...kot tak cukup vitamin C...ha3...


sejak 2 menjak neh, rupa-rupanya dia tersyiok kat ifin...bukan nak membangga eh tapi tulah kenyataannya...ifin tergezot...ifin terhairan...ifin tergaru-garu...nape eh dia buley tersyiok kat ifin? nak kata ifin neh ensem sangat taklah kot tapi ada cket la...keh3...nak kata ifin neh cute sangat tak jugak sebab ifin neh cute cket ja...kah3...nak kata ifin neh tinggi sangat tak pun, ifin cuma 167cm je...rendang berbuah, ops...terlebey sudah...tapi memang confuse la...but at the same time, ifin teramat la suka sebab ada jugak manusia yang ada syiok kat ifin. yahoo...keh3...


dia pun dah terangkan nape dia syiok tangkap leleh kat ifin. bila ifin refresh alik, sume yang dia kata tuh memang ada kebenarannya. cheh, angkat kain sendiri neh...keh3...tapi ifin taklah terus bagi respon kat dia. yelah, bab-bab hati & perasaan neh bukannya perkara memain. ia melibatkan masa depan negara...kah3...ifin bagitau dia, ifin hargai pe yang dia rasa tuh. ifin tak marah pung. lagipun hak masing-masing kan nak tangkap lentoq kat sape-sape yang berkenan di hati. ifin hormat hak dia tuh.


ifin tak memberikan sebarang harapan padanya & lantaran itu, ifin cuma kata kat dia...ifin tak menerima tapi tak jugak menolak...erm...confuse rite? meaning...ifin tak terus menerima dia sebab baik ifin mahupun dia masih ada matlamat yang belom tercapai. dalam beribu matlamat tuh masih tercari-cari 1 matlamat yang betol-betol matlamat. perjalanan dia masih jauh, ifin pun jauh gak...a lot of things nak kena buat dulu daripada memikirkan soal hati & perasaan neh. dan ifin kata kat dia ifin jugak tak menolak. keadaan tak mengizinkan ifin pergi jauh lagik dengan dia. situasi berbeza, masa berbeda...macam ifin cakap tadi, a lot of things kena buat dulu.


ifin kata kat dia kalo ada jodoh, ada la...tak ke mana kalo tuhan nak camtu. tapi buat masa sekarang, ifin tak nak dia pikir pasal neh dulu. banyak risikonya. banyak dugaannya. lagipun dia tak cukup kuat untuk menghadapi tekanan buat masa neh. so its better untuk dia tumpukan pada yang lebih perlu. bukan untuk sape-sape, untuk diri sendiri gak. sebab orang lain tak buley nak tentukan hala tuju kita. kita sendiri yang kena bertindak mengikut acuan hati & kawalan akal fikiran.


ifin harap dia menerima apa yang ifin telah sampaikan. terpulang padanya sekiranya mahu KIV perihal neh untuk memberi laluan kepada kejayaan dia. its okay. but 1 thing for sure, kalo benda neh menjadi satu poblemo padanya, ifin harap dia lupakan ifin. buat masa neh ifin cuma nak dia anggap ifin sebagai satu medium untuk merangsang dia mengecapi kejayaan. bagi ifin, kejayaan dia lebey penting daripada perasaan-perasaan neh sebab benda dalaman neh buley dipupuk tapi kejayaan nak dapat satu pun payah taw...


insyaallah ifin akan tetap bersama dia dalam meniti kecemerlangan kehidupan. sekiranya dia ada poblemo, dia buley refer kat ifin & i'll help sedaya termampu. lagipun ifin suka tolong-tolong orang neh tapi yang munasabah la...kalo mintak tolong ifin rompak bank ka, bunuh hamster ka, mintak mahaap la wei...tak kena masa beb! wakaka... ifin nak mengamalkan konsep 'win win situation' sebenarnya. sama-sama dapat hasil. so, kepada dia yang telah mencurahkan isi hatinya...ifin harap dia tak membenci ifin sebab ifin tak pernah membenci dia. dapatlah kiranya dia menerima situasi ifin neh.


erm, udah-udah la tuh soal hati neh. kalo citer pun memang takkan habes! kiamat pun lom tentu selesai...keh3...tapi untuk hari neh, ifin sangat gumbira kerana ifin telah membantu seseorang. walaupun hasilnya tidak ketemu, at least ifin dah menyenangkan cket masalah dia. kepada IDISH, janganlah bersedey hati...setiap sesuatu tu pasti ada hikmah di sebaliknya. jangan tenson-tenson, cool...benda tu kita leh setting semula tapi yang penting, the main thing dah jumpa rite? so, chill out IDISH...


so, okaylah sampai cni dulu. ifin tak mandi lagik neh. nak mandi, nak makan, nak rest sat sementara menunggu BULETIN UTAMA...wah, imprez nenok berita neh! kah3...so nanti kita jumpa lagik okay my followers...
till then, adioz amigoz adiozza...


0 comments:

Related Posts with Thumbnails