EPY BUFDAY IJAN~

| Thursday, April 9, 2009 | |


Hola~
9hb. April 2009
ada apa dengan itu tarikh ek? setahu aku 8hb. (semalam), bufday Sultan Johor. Tapi 9hb. (today), pekebenda yang ada pada tanggal tuh ek? hamster kuh beranak 9 ka? atau tarikh ifin tunang? ops, jauh lagik...keh3...yang pasti 9hb. ifin kena attend kursus BTN...


9hb. April 1980 - 9hb. April 2009
bape taon tu ek? kira-kira jap...
campur...tolak...darab...bahagi...nilai titik perpuluhan...pecahan...indeks...bundarkan nombor...jadikan kepada persamaan linear...and lastly...jawapannya ifin tau doh...
perbedaannya = 29 taon!


Gosh...dah tua rupanya sahabat ifin yang bernama
SHARIZAN MOHD NAWI.
tua! lanjot usia! bukan pemuda bukan pemudi tapi petua...keh3...jangan marah aaa sahabatku!


Sharizan Mohd Nawi...dak neh kan ifin kenal masa kat UiTM dulu...lama doh era kegemilangan ifin tuh berlalu...pas SPM je terus daftar UiTM...kebetulan Tuhan nak pertemukan ifin dengan dak neh. Sama course dengan ifin. Asal dia terengganu. Ganu mari...makang ikang di jalang...wakaka...


Dari part 1 sampailah part akhir & terakhir-akhir...ifin sangat suka hang out dengan pompuan neh. walaupun dia tak secantik tyra banks tapi at least wajah asli ganu dia tuh masuk jugak dalam paper...paper apa? paperwork. meletop tuh! banyak majlis dia jadi orang kuat (memang kuat pun, nenok la size...keh3...size doesn't matter!). ifin pernah bekerjasama & berganding bahu dengan dia dalam beberapa event. plus dalam komuniti terbesar UiTM, Majlis Perwakilan Pelajar UiTM, pun pernah dok sama rendah, diri dia memang rendah dari ifin, keh3...


Overall, pompuan neh memang gerek. superb! mantap! idea bernas! sporting! yang paling penting, dia sangat baik dengan ifin. ifin rasa la kan, nak jumpa spesis macam dia di abad neh memang susah. dia memahami ifin. dia tau pe'el kerenah ifin. dia banyak bersabar dengan sikap 'mangkok hayon' ifin. dia banyak memberikan nasihat & dorongan pada ifin time-time 'darurat' kat UiTM dulu. pokok pangkal daun ranting akar kayunya senang cakap dia MAVELOZ!!!


ari neh merupakan HARI JADI dia yang ke-29. tua dah kawan aku neh, kah3... ifin tetap hengat bufdate dia. insyaallah sampai mati...tapi tak tahulah dia hengat ke idok bufdate ifin kan...sebab manusia ni kan kadang-kadang mengalami sindrom "memori 3 saat"...keh3...


sempena bufday SHARIZAN MOHD NAWI neh, ifin nak ucapkan
9 things:

* semoga umur dipanjangkan dalam taat beribadat kepadaNya.
* semoga dlimpahi rezeki selalu supaya dapat belanja aku! keh3...
* semoga berbahagia dengan somi & anak & anak-anak (bakal-bakal neh).
* semoga apa yang dihajati menjadi kenyataan.
* semoga segala impian kan terlaksana.
* semoga mengamalkan motto neh,
"REALISASIKAN REALITIMU"
.

* semoga semakin anggun walaupun tak canteq sangat pung, wakaka...jaat neh...
* semoga kerjaya makin cemerlang gemilang terbilang.
* semoga "memori 3 saat" ko tuh tak lupakan aku! keh3...


sempena bufday pompuan neh kan, ifin nak abadikan beberapa snapshot di UiTM dulu. actually ifin nak upload pictures neh pun malu gak sebab muka ifin memang la lain sangat-sangat. zaman moda-moda tuh...lawak antarabangsa pung ada...tapi demi kawan aku dunia akhirat neh, ifin gamble! redah aje...


************************


~neh masa nak pi kuliah~


~neh time high table dinner~


~neh time ada event kat dewan UiTM~

~neh time kolej pompuan wat karnival~

~neh time kolej pompuan wat karnival~


~neh time high tabel dinner...dengan Provos Sahar & Timb. Provos Razali~


~ha...neh time pojek paper, ETR~


~penat wat ETR neh, tak titon malam, wuuu...~


~ETR tuh sampai bermalam di Ganu~


~ha...neh time dipilih jadi Peer Mentor, sekumpulan senior untuk conduct Minggu Wawasan Siswa (MWS) para junior...kira Minggu Orientasi Universiti la tuh...~


~neh dalam Dewan Kuliah, sebelum lecturer masuk, he3...~


~neh la pojek terbesar ifin dengan dia sampai jemput Rabbani datang UiTM buat show~


~antara yang terlibat dalam event terbesar tuh~


p/s: nama samaran dia... DUYUNG JELITA.


************************



kadang-kadang kehadiranku dipersiakan.
sesekali kewujudanku diperabaikan.
fahamilah aku.

8 comments:

gazyCristiano Says:
April 9, 2009 at 10:53 AM

Happy brthay to ur friend too yea y '29' taun tu. Soo bad la u teasing ur frien as old people. Hahahaa...

ifin Says:
April 9, 2009 at 10:58 AM

no heart feeling anyway dengan dia...he3...thanx coz wishing her. mesti dia gumbira ari neh...:)

::ainbutterfly~ Says:
April 9, 2009 at 11:19 AM

wahaha..tinggi sungguh nilai persahabatan..happy birthday to her..Allah bless..~

ifin Says:
April 9, 2009 at 11:21 AM

dia memang sangat bernilai... :)

Felly McGory Says:
April 9, 2009 at 1:50 PM

wah.. abg ifin handsome doe masa muda-mudi dulu.
ekeke. :D
sumpah!

gazyCristiano Says:
April 9, 2009 at 9:07 PM

Yaya.. takder hati! Cuma persahabatan yg mesra jak! Paham bang.. ! Pgil jer la ko bang! lol.. aku muda bah! joking*

amma92fashionism Says:
April 10, 2009 at 8:42 PM

i mention that
u nmpk kurus dlm old skool nye gamba..
hehe..
too different..
=))

ice Says:
April 14, 2009 at 1:25 AM

eh, ifin dlu nmpk kurus sikit lah .
skg neh b'isi sikit. mayb sll mkn pizza kot. haha.

Related Posts with Thumbnails