KURSUS LAGIK!

| Wednesday, April 29, 2009 | |
Hola~
i'm back...ifin rasa itulah ungkapan yang cukup sesuai untuk ifin gambarkan buat masa neh. setelah lebih kurang 3, 4 hari ifin tiada di johor bahru, kini ifin kembali untuk menyemarakkan semula blog neh. wah...ayat tak nak blah pulok neh!

actually on 26th april 2009, ifin telah menjalani satu lagik kursus anjuran kementerian. ifin telah ditawarkan untuk menjadi sebahagian daripada komuniti kursus tersebut. kali neh location nye adalah di melaka bandaraya bersejarah.

kursus keselamatan pekerjaan...itulah nama kursusnya. kursus neh lebih menjurus kepada makmal. sasaran kementerian adalah spesis-spesis cam ifin neh. teached me how to handle chemicals, how to take care of myself + my lab + my school + my students and bla bla bla...

bertempat di hotel naza melaka, ifin berkursus dari 26-29 april 2009. kursus neh conducted by niosh bahagian melaka. ada 7 tingkat. ifin dapat rasakan hotel naza neh bukanlah bertaraf 5 stars or 4 stars...bape stars pung ifin tak tau...keh3... but what the hell kan, tu sume tak penting. yang penting ifin dapat attend this course, dapat gain more knowledge, dapat ramai kenalan, dapat release tension daripada bebanan tugas di sekolah.

neh ada beberapa snap yang dapat ifin amik during the course...have a look at it my fwens...


neh la location my course...

view in front of the hotel.

neh kat dalam.
tempat ifin breakfast & dinner.
neh la nombor bilik ifin. bilik 'corner lot'. unik betol hotel neh...
neh view dalam bilik ifin.
frankly speaking, ifin terjakon dengan benda neh. pen highlite yang ada 5 colors, flower shape. tak pernah jumpa pung kat mana-mana kedai. jakon woo...keh3...
replika kapal yang terglamour kat melaka. ifin sempat pi time malam je sebab slot kursus sampai kul 7...hu3...
malam yang sama, ifin berkesempatan pi melihat dengan mata kaso ifin neh...eyes on malaysia, melaka...fuhh...skali lagik ifin jakon...tak pernah terpikir pung dapat nenok benda neh...bukan takat nenok, ifin dapat nek skali beb!

ha...neh cable car yang terjatoh...wakaka...juz kidding, neh depa letak kat in front of pintu masuk...kalo nak nenok secara dekat...ala-ala replika la camtuh...tapi neh real punya cable car...

berkilauan kat pintu masuk eyes on malaysia neh...yang dua bijik tu diletakkan sebagai tempat beli tiket nak masuk. unik. betol-betol full utilize benda tuh...keh3...

ha...neh ifin snap curik-curik. pak guard jeling-jeling ja...kedekot la tuh! hu3...

ha...neh view dari bawah...ifin nak snap kat bawah dia yang sebenar-benarnya tapi tak dibenarkan. so dapat amik jaoh cket...dalam gambo je dah berkilauan, kalo korang ada kat tempat kejadian, lagik bling3 bijik mata...keh3...

another snap of it.

lagik another snap.

ha...neh ifin saje ja soh depa letak kan pokok kelapa kat kiri kanan tuh...keh3...takde la memain je...memang ada pung pokok kelapa tu kat situ...lawa je backdrop...

ha...neh dah dalam dewan kuliah. makcek sorang neh memang suka berbual. berbual yang memang berbual. penuh stamina bila berbual...macam muka cek kiah pung ada ifin nenok...wakaka...

eh, neh pasai apa pulok neh? sempat pulok buat sessi bergambar. tu female model mana tuh? glamour ka dia? keh3...

aku dah kata makcik neh memang suka berbual. nenok la mulot mak joyah dia tuh! wakaka...

kanak-kanak ceria ribena...say cheeze...

sebelah hotel ifin tuh ada hotel klasik neh...lawa seyy...

yang free hair tuh, bukan geng makmal sebenarnya tapi disebabkan technical error, depa join course ifin. cumil depa neh...wuuu...

ha...neh facy ifin. muda lagik. lagik muda dari ifin tapi dah pandai talk-talk...syabbas! en. syukri nama dia...ada yang nak kenal? keh3...

my group...jangan marah, ifin satu group dengan aweks cun...keh3...depa neh sporting walaupun bukan geng makmal...

sape tuh yang gila mic? cam terer je cakap tuh! keh3...

my fwen, bro faiz dari smk tanjung puteri golf resort...baguih dia neh...banyak skill...bujang lagik...single & available...he3...

ha...neh group agogo...kuning tu tok penghulu, yang merah belakang tu pak pacak, yang oren depan tuh tukang karot...wakaka...jangan marah arr...

neh la yang marah neh...ko tak nampak abang sudin tengah present kat belakang tuh ha? yang dok gelak tu nape? buat ketupat la tuh? kah3...

nape lak termenung tu cek kak oii? ingat laki ka? ka ingat bf lama? sedih kepoyoan je ifin nenok muka akak neh...hu3...

ha...hero malaya...abang sudin...20sen...he3...

ifin dah kata budak faiz neh baguih orangnya. nenok tuh, dia jadi ketua kumpulan. berdedikasi betol dia bagi penerangan...

kak yati oii...mulot tuh katop...nanti masuk lalat. nape ternganga ja? haus eh? keh3...

sessi xtvt luar.

datin sherina shariff...dari rambut ke kain dah okay...yang kureng cket bab kasut tuh! tak kena masa cek kak oii! wakaka...

sape interview sape neh? sape yang jadi pak guard neh?

wah...wah...wah...saya bangkang! ini tidak adil! marah sunggoh akak tuh? nape kak? tak puas hati dengan sape kak? emo betol dia neh...

hilang punca? windu kat laki la tuh! keh3...

ifin rasa depa neh nak mintak kije baru la...jadi housekeeping...kah3...

aweks cun...muah3...

radzi neh memang suka ketawa la...sume gambar dia tengah ketawa...

nak ngorat 'abangla' ka radzi oii? keh3...
sessi discussion.

sekali lagik faiz bagi explanation sampai yang pinky tu menggigit jari. wakaka...

yang pak aji tuh facy kedua ifin. dia tengah bagi penerangan kat group tuh. ternganga je sume, nak-nak yang mat belang tuh! keh3...

ececeh...show off ka bang? wakaka... tapi sukati la kan...

my group...

wah...memang sah dak neh gila mic...asyik dia je yang cakap kat depan. ahli group yang lain mana pi? penakot la tuh! keh3...

radzi...ko kolom la mic tu sampai lebam...wakaka...

okay, ifin dah penat. nak rest sat. sok dah kije.

adioz amigoz adigos...

***********************



5 comments:

rizz Says:
April 29, 2009 at 11:06 PM

byknye gmba..sonok tgok heheheh

Ken Cornellius Says:
April 30, 2009 at 9:43 AM

best nyer g kursus..hihihi.. aku pulak satu kursus pun belum attend..ni dah nak tengah tahun..kuang2..huhuh

Ken Cornellius Says:
April 30, 2009 at 9:43 AM

best nyer g kursus..hihihi.. aku pulak satu kursus pun belum attend..ni dah nak tengah tahun..kuang2..huhuh

Live as Homosapiens Says:
April 30, 2009 at 5:42 PM

berkurus sambil cuti2 malaysia gitewww....hakkk

Riena Says:
May 1, 2009 at 7:01 PM

wei...tak agak2 ko nak kutuk aku.Aku tak suka pakai high hill laa...low profile beb..ko tak abis2 nak kutuk pasal kasut org.Dr english course lagi..sekeh baru tau..

Related Posts with Thumbnails