MAI ONCE AGAIN TAGGED ME~

| Monday, April 13, 2009 | |



ni tag kedua yang ifin buat dalam ari yang sama. kali neh dari Cek Mai Pot Pot. wah...ifin nenok dia neh makin sonok buat meng'tagged' orang ye...takpe, it's ok...ada kemajuan...he3...neh ifin nak habaq mai cket kat korang pasai dak mai neh...dia neh kan...dia kan...mai neh kan...my fwen! wakaka... korang hengat ada gossip ka? sorry la, ifin tak men gossip-gossip neh...uiks!



10 adiah yang ifin mau time bufday ifin...erm...besau jek angka SEPULUH tuh kan...banyak tuh...kena pikiaq betol-betol...kang termintak yang merepek meraban pulok...tak ke naya...so neh adiah-adiah yang ifin nak. memandangkan mai dah tanya ifin kan, so mai kena pilih one of them untuk dihadiahkan dengan rela hati kat ifin, keh3...


*********************



1) RUMAH
la neh ifin memang nak sebuah rumah. ifin tengah berusaha ke arah tuh. insyaallah, ifin akan dapatkan gak sebuah rumah yang ifin idam-idamkan. my own interior design, my own style, my own concept...everything is about me, me & myself...tapi kalo ada yang bermurah hati nak bagi ifin sebijik rumah tanpa bayaran, ok jugak kan...masalahnya ada ka manusia yang sepemurah tuh? wakaka...



2) KUCING
ifin dah bela hamster. kura-kura & ikan pun ifin ada bela. ifin dah lama nak bela kucing. bukan kucing biasa-biasa tapi yang jenis kacukan. yang cantik...yang berbulu gebu...yang bermata menawan...yang manja...kalo ifin dapatlah kucing camtu, tenang jiwa ifin kalo tengah ada poblemo...leh men-men dengan kucing tuh nanti...



3) LAPTOP
ifin nak laptop la...yang complete pakej. dari luar sampai dalam, sume yang menepati kriteria yang ifin nak. bukan apa, pc kat umah pun kena berebut-rebut dengan my youngest bro...sesungguhnya kami adalah pesaing yang sehat...first come first serve...



4) KERETA
ha...walaupun ifin dah ada keta tapi tuh dah lama. nak masuk 7 tahun ifin dengan keta tuh. monthly intsallment pun dah nak dekat abez...keh3...macam ifin pernah upload material before, ifin teringin sangat nak memiliki Honda City..erm...ntah bila la ifin akan dapat keta tuh kan...buat masa neh macam tak mampu, kah3...



5) DUIT
erm...ifin suka duit! tapi bukan mata duitan. kalo ada yang nak bagi, ifin tak tolak sebab ifin rasa tuh rezeki. bak kata pepatah...musuh jangan dicari, rezeki jangan ditolak. so, kalo ada sape-sape out there yang budiman lagik pemurah, pertimbangkan item neh...wakaka...



6) BELANJA MAKAN
selain duit, ifin suka makan! tapi tuh tak bermakna ifin neh banyak lemak berlebihan! wakaka... sume benda ifin sebat...i mean yang leh dimakan la. kalo ada nak naye ifin bagi makan batu ke kayu ke...tuh memang nak kena sekel! bawak ifin pi makan candle night dinner macam best jugak kan...breakfast & lunch macam tak feel sebab siang kan...terang sangat...kalo makan malam-malam, macam menarik je, feel datang berbalam-balam. i like malam-malam...uiks!



7) BAWAK PI TRAVEL
tolon la bawak ifin pi travel. pi melancong. pi jalan-jalan. tenangkanlah fikiran & jiwa ifin yang berserabut mabot neh. di samping tenangkan jiwa, ifin leh amik beberapa shot...ifin suka bergambar! tuh diakui oleh ice sebab ice pun sama gak! wakaka... kalo tempat tuh ada pantai lagik superb! ifin suka main air!



8) COKELAT
erm...nyum nyum nyum...i like chocolate! dulu masa kat kampus, ifin pernah dapat 2 boxes yang penuh dengan cokelat. adik angkat ifin bernama GG, dia yang suka bagi ifin cokelat...sebab tulah pipi ifin gebu! keh3...



9) PASANGAN HIDUP
bab neh memang susah mau cakap. ia abstract! lagipun ia melibatkan hati & perasaan. bukan senang nak memberi hati neh. furthermore, key of the heart lagi lah susah nak bagi. bila decide je nak bagi hati & kunci hati, banyak benda nak kena prepare. kena ready for any circumstances. ifin nak pasangan hidup yang betol-betol memahami ifin...yang percaya ifin...yang terima ifin seadanya...tapi mana mau cari? help...help...



10) BABY
uiks! ada ke orang nak bagi ifin baby? tapi apa aku kesah! kalo ada nak bagi ifin baby, ifin akan jaga baby tu sebaik-baiknya. kalo baby tu bukan dari ifin, akan kuh buat macam anak sendiri. tapi kalo baby tu dah memang dari ifin, dah memang ifin yang buat...lagilah ifin tatang tapi taklah sampai memanjakan sangat...kang jadi macam Anakku Sazali...keh3...


fwen yang ifin nak buat benda neh jugak:
* yutaka
* boneca chanteq
* ice
* felly
* devillboy77
* rizz
* ejaylicious
* prince_jeffry85
*
muhammad ismail a.k.a princeismail
* all my followers!!


*********************



irama akan menenangkan jiwa.
lagu akan mendamaikan rasa.
melodi akan menjadikan ifin memilik jiwa yang terasa.

3 comments:

rizz Says:
April 13, 2009 at 11:39 PM

alhai comei je picta daddy ngn ank die tuh huahah

maisyara pot! pot! Says:
April 14, 2009 at 12:38 AM

ahahaha... cmne erk na kasi adiah2 di atas 2???? agak payah ouh...

Kika Says:
April 15, 2009 at 11:58 PM

yayy ! kene tagged, haha : )

Related Posts with Thumbnails