TUJUKAN KEPADANYA~

| Wednesday, April 22, 2009 | |


DIK
WALI BAND



Dik...
Aku pinta kau akan slalu setia
Dik...
Aku mohon kau slalu menemani
Saat ku tengah terluka
Kala ku tengah gundah

Ku akan menjagamu
Di bangun dan tidurmu
Di semua mimpi dan nyatamu
Ku akan menjagamu
Tuk hidup dan matiku
Tak ingin...tak ingin kau rapuh


Dik...
Jangan engkau pergi tinggalkan aku oh…
Dik...
Ingin aku cinta dan cinta slalu
Saat kau tengah terluka
Kala kau tengah gundah

Ku akan menjagamu
Di bangun dan tidurmu
Di semua mimpi dan nyatamu
Ku akan menjagamu
Tuk hidup dan matiku
Tak ingin...tak ingin kau rapuh


Kau akan menjagaku
Di bangun dan tidurku
Di semua mimpi dan nyataku
Kau akan menjagaku
Tuk hidup dan matiku
Tak ingin, tak ingin kau rapuh

Ku akan menjagamu
Di bangun dan tidurmu
Di semua mimpi dan nyatamu
Ku akan menjagamu
Tuk hidup dan matiku
Tak ingin...tak ingin kau rapuh




**********************

ifin dah lama dengar & menghayati bait-bait senikata lagu neh. skali dengar ja ifin dah menyukainya. dua kali dengar ifin lagi menyukainya. berkali-kali mendengarnya tidak pernah jemu yang terlintas. mendalam maknanya bagi ifin. bila ifin lihat videoclip lagu neh pun memang menyayat hati. memang tersentoh naluri lantas terus terkelu untuk berbicara.


di kesempatan neh ifin nak dedikasikan lagu neh untuk dia yang ifin sayang. syukur alhamdulillah...dia realize bila ada membaca satu post yang pernah ifin posted kan dulu. sebenarnya ifin pun tidak mengharap dia view my blog amnya & membaca post ifin tuh khususnya. serius, memang ifin tak expect much dari dia. tapi last nite, dia 'kembali' dalam life ifin. skali lagik ifin katakan yang ifin tak expect dia akan 'kembali'.


dia kata ifin dah tawar hati kat dia. it's wrong! ifin tak pernah terlintas nak bertawar hati, apatah lagik segala macam rasa yang ada. ifin dah katakan dulu, ifin tetap ifin...akan tetap menyayanginya. ifin berterima kasih padanya kerana 'berbuat baik' last nite kat ifin. tak tipu la, memang ada touching cket...keh3...


dari dalam ifin menyampaikan...dari naluri ifin berbicara...mengatakan bukan tawar hati ifin berkelakuan...ifin cuma bagi ruang untuknya untuk sit back & realize apa yang dia nak sebenarnya..kalo dia nak against me, itu terpulang padanya. itu hak dia. tapi ifin tetap ifin...akan tetap menyayanginya.


dia menyalahkan dirinya leka, alpa...tak sedar diri. dia mintak maaf. dia dah banyak buat silap. ifin katakan padanya dengan berhemah, it's okay. it's not a big deal anyway. ifin la neh kalo buley tak mo doh nak paksa-paksa dia untuk terima ifin sepenuhnya dalam hidup dia. kalo dia betol-betol menghargai ifin, dia tau nak buat apa. ifin tak pernah tetapkan apa yang sepatotnya dia perbuat...apa yang sewajarnya dia react...terpulang padanya nak buat apa. ifin cuma buley doakan yang terbaik untuknya ja.


lagik pun dia dah besar panjang. seharusnya dia tau apa yang dia nak. perjalanan dia masih jaoh, tak macam ifin. bukan soal umur yang harus dijadikan isu tapi ajal maot kita tak tahu my dear...jadik sementara ifin ada masa neh, ifin nak mintak maaf daripada kamuh. segala apa yang ifin pernah buat, yang menyinggong perasaan kamuh, mengguris hati kamuh...i'm so sorry my dear. kamuh la bijak pandai. kamuh la yang selalu betol. ifin neh sebaliknya. segala apa yang ifin dah beri, ifin halalkan untuk kamuh tapi masih ada baki yang lom dilunaskan tuh, harus dilunaskan...keh3...


Ku akan menjagamu
Di bangun dan tidurmu
Di semua mimpi dan nyatamu
Ku akan menjagamu
Tuk hidup dan matiku
Tak ingin...tak ingin kau rapuh


ifin paling suka part neh. kamuh percayalah...ifin akan lakukan itu untuk kamuh. andai kamuh tidak punya sape, andai kamu keseorangan, andai kamu bersendirian, datanglah kepada ifin...ifin akan uruskan segala-galanya untuk kamuh sampai bibir kamuh berkemampuan mengukirkan sebuah senyuman yang cukup manis direnung & diabadikan di dalam khazanah memori.


~senyumanmu penawar dukaku~


**********************



perjalananku penuh berliku.
tiada ruang untukku menghapus pilu.
hanya sayang yang aku ada untukmu.

2 comments:

rizz Says:
April 22, 2009 at 8:34 PM

kemaenn lirik lagu lg yerr heheheeh

vInA Says:
April 23, 2009 at 2:08 AM

u had be tag! ;)

Related Posts with Thumbnails