CUTI LAGIK!

| Saturday, May 2, 2009 | |

Hola~
korang sume sehat? arap-arap ok lah sume eh...ifin neh sebenarnya baru alik dari jejalan dengan adik-adik ifin. dah lama tak kuar together-gether, la neh baru la dapat spend time bersama. ifin bawak depa ke jusco tebrau nenok wayang citer x-men origins: wolverine. adik ifin yang bongsu tu merengek-rengek ajak nenok citer tuh. cian kat dia, tuh yang ifin bawak tuh. kebetulan adik pompuan ifin yang the only one pompuan alik bercuti, lagi ler meriah. tapi sayang, adik ifin yang control sweet cute kat UM tuh tak alik, dia ada exam kat sana. adik ifin yang suka baca buku "gentleman" tuh pi buat facial pulak dengan my mom. erm, memacam kisah depa neh...hu3...


lepas abih filem x-men tuh, ifin belanja adik-adik ifin tuh makan cikencop kat dalam jusco. ha kau, sangap memasing! pale hottak terus spinning cam gasing...kah3...tak pernah makan ayam sebeban camtuh kan...ha amik korang rasa...wakaka...


tapi bukan tuh sebenarnya ifin nak share kali neh. tuh cuma selingan jek, keh3... actually ifin nak upload pasal cuti-cuti malaysia ifin semalam (01 mei 2009). ifin pi WET WORLD BATU PAHAT VILLAGE RESORT.


biasalah xde kije kan, duit pun masih ada berbaki dalam bank...so ke sana la ifin. nak pi jauh-jauh malas pulak, so pilih yang dekat-dekat je. next time ifin pi makan angin jauh-jauh...keh3... wet world batu pahat neh walaupun dalam johor tapi neh la 1st time ifin pi. tulah kan, jakun je budak ifin neh! wakaka...


secara overall, wet world batu pahat neh biasa-biasa jek...kalo nak compare dengan water world melaka, kalah batu pahat neh. kira pangkat cam adik bongsu la yang kat batu pahat neh. jalan ke sana pulak ifin tak expert, so kita redah aje! tapi ifin ada la back-up gak kan, manalah tau kot-kot tersesat...apa guna map kan? keh3...


masuk je area tuh dah kena kuar duit...keta masuk kena bayar yuran, he3... RM2 je, tak mahal macam kat air terjun kota tinggi tuh! takde hal punya takat RM2 tuh. nak masuk dalam tuh memain air kena bayar RM10. actually bayaran nak masuk tuh dia kira ikut ketinggian. memandangkan ketinggian ifin neh dah termasuk dalam kategori orang yang tinggi-tinggi, so kena la RM10 tuh...bebudak kecik tak hengat pulak bape kena bayar.


ifin sampai around 10am plus-plus, manusia dah berlambak-lambak memenuhi pintu masuk. mak ai, gilller kentang ramai! ops, terlupa pule yang masa tu cuti umum, keh3... bayar RM10 dapat "gelang kertas" yang perlu diikat kat pergelangan tangan. macam banduan pulak rasanya, keh3...


masuk je ifin terus carik locker simpan barang. yelah, tempat terperuk cam tuh mana la tau kot-kot takde locker simpan barang kan...keh3...jahat je mulot neh ngutuk tempat orang! salin baju & terus la jadi badak air, berendam main air tak hengat yang kulit akan jadi sunburn! wakaka... ifin terlupa nak bwk lotion sunburn, ahh...redah aje! yang penting enjoy!
lepas je jadik badak air yang dah sunburn, ifin terus gerak ke ayer hitam. nak pi tempat yang barang-barangnya murah. kira barang-barang pemborong la. longgok-longgok. dari makanan hinggalah ke peralatan kawen-kawen & terus ke hiasan dalaman...sume ada. anak patong pun ada. pokoknya, macam-macam ada...


ifin ada snap a shot kat sana. jom nenok beramai-ramai. sape yang lom akil baligh tu top mata cecepat sebab gambo-gambo di bawah neh ada unsur-unsur 18SX cket, wakaka... doeh, just kidding je. nenok la...enjoy it guys...



~neh la rupanya tiket RM2 tuh~

~pintu gerbang dia...sempoi jek~


~belilah tiket beramai-ramai kat c2~

~neh la 1st port yang ifin carik. tapi yang ifin bengang tuh, apek pak pacak sape ntah kat tengah-tengah dunia tuh. enterprem aje...cheh!~

~signboard yang dapat memahamkan sume mata yang melihat. tak paham jugak tak tau la nak cakap~

~nak mandi dengan boya a.k.a pelampong? korang kena beli tiket berharga RM14 kat kaunter beli tiket masuk tuh. tapi jangan wisau, half amount akan dikembalikan. so jangan jadi pak aji bakhil ye, keh3...~

~1st place yang akan korang jumpa. cetek je kat bahagian depan. belakang sana tuh memang dalam, plus ada ombak lagik...ala-ala mcm kat sunway lagoon~

~mana-mana yang ada anak keciq, letakkan depa kat area neh coz very de cetek~

~ececeh...sempat pulok posing kat batu tuh, he3...~

~kat cni pun dia nak posing?~

~tempat yang ada dolphin neh actually tempat bebudak bawha umor. ahh...pedulik apa kan...amik je gambo kat natang tuh, tak mandi pung...tak lepas buku lali ifin pung airnya, keh3...~

~pose sat sebelum masuk bawah jejantas tuh. tapi yang kat belakang tuh tiba-tiba muncul pale hotak sape tu? bengang betol wa...~

~cool beb this part! besh! part cni ifin memang jadi badak air...sedap tuh...hu3...~

~pergh...hengat macho ka? ekekeke...~

~ops, aksi terlampau neh...nampak bulu ketiak...malu...malu...malu...wakaka...~

~punyalah susah nak masuk dalam bulatan boya neh! almaklumlah size doesn't matter kan...keh3...tapi buley jugak sumbat...~

~cantek betol bulu kaki yang jarang-jarang tak berapa nak lebat tuh kan...wakaka...~

~banyak-banyak gambo, this part yang paling ifin hangen! tau nape? sape punya bontot tuh??? mak ai, lebar tarak hengat! chett suweyy!~

~one of the coolest port kat sana. ifin nek twice...~

~kat air terjun tuh besh!~

~ha...kat cni korang nak berguling-guling pun buley tapi kena pelempang dengan guard kat kusi merah tuh dulu la...kah3...~

~pergh...panas tak nak hengat! terasa mencocok-cocok kulit ifin. bisa jek. nenok la dahi ifin tuh, baik punya berkerut, hu3...~

~ala-ala baywatch neh, wakaka...~

~ifin nak terjatoh time neh...tuh yang pegang kat tiang sebelah tuh, keh3...~

~spoil la take a snap of me time neh. tengah nganga minum air tuh, kantoi, he3...~

~suka bebeno amik pose ifin cam neh...macho kot? keh3...~

~ada kedai untuk dibazirkan duit...~

~dah berendam, nak makan pi la area neh. macam-macam ada...~

~ha...neh dah masuk area ayer hitam yang ifin cakap tuh. buley juling rambang pi cni beb!~

~sape nak kawen, belilah barang kat area cni. banyak ada dengan harga yang berpatotan. tapi tawar-menawar la lagik kalo muka tak malu, keh3...erk, ifin pung lom kawen lagik neh! hu3...~

~benda neh di mana-mana ada~

~nak kerepek? belilah selagik termampu. ifin belikan 3 jenis kerepek for my parents kat cni~

~syurga bagi yang sukakan bantal-bantal neh. banyak jenis siot kat cni~

~spongebob pung ada...~

~ha...sape-sape yang masih tak puas hisap puteng, belilah botol susu kat cni. besar lagik puteng tuh daripada yang original! tapi tak kuar air la...wakaka...~

~sape suka pooh?~

~ifin confuse neh...mana satu nak beli neh? nenas keciq ka nenas besaq? bapak besar! lebar alam! wakaka...~

~ada bunga-bunga untuk kawen~

~ifin suka color bunga-bunga neh. nice la~

~neh pun sama~

~sama gak~

~ha...neh yang paling ifin suka color dia...its alive dude!~

the end alreay maa...
adios amigoz adiozza.

*************************



tenanglah wahai jiwaku.
amanlah dikau wahai hatiku.
i'm cool dude!

6 comments:

rizz Says:
May 3, 2009 at 10:58 AM

wahhhh2 kemain mndi mnda lg kan haahkk tp nape muka cm siyess jee ekekekek

Syafiqah Nabila Says:
May 3, 2009 at 5:58 PM

abg ifin cite cite sal mandi wet world ni cm best lak kan.memandangkan musim panas yang termat sgt ni memg sesuai sgt la mandi manda tu.shah alam pun ade gak wet world.tp kat batu pahat cm g best je.kat shah alam byk keling.hahahaha

:D

ifin Says:
May 3, 2009 at 7:09 PM

yezza syafiqah nabila...mmg besh men air neh...hu3... :)

mumu Says:
May 4, 2009 at 1:43 PM

wah semangat nye bcuti. hehe :)

aizul Says:
May 9, 2009 at 8:48 AM

waaaa sronoknyer pegi mandi!!

eh hencek ifin..kalau taknak panas n sunburn sila pegi ke air tejon ! haahha..

kulit ada sopak2 tak skang? ngeee3x

ifin Says:
May 10, 2009 at 12:43 AM

tgh ngelupas neh...hu3...

Related Posts with Thumbnails