TERLUKA ITU INDAH~

| Tuesday, June 9, 2009 | |





Hola~
semalam tercalit satu kisah duka dalam hidup ifin. mmg sedey. mmg terluka yang amat sangat. ifin tak akan lupa tanggal 8hb jun tuh. tarikh di mana hati ifin telah disiat-siat tanpa perikemanusiaan. detik di mana ifin terpaksa melepaskan apa yang tak sepatutnya ifin lepaskan. tapi keadaan tak mengzinkan. diluah mati mak, ditelan mati bapak. tercepit di tengah-tengah antara sayang & marah. tersesak nafas di tengah-tengah rempuhan rasa terkilan & sedey.





ternyata semalam telah berjaya merubah ifin secara total. ifin sendiri tak mau berubah tapi dia membuatkan ifin terubah. mmg salah dia ifin berubah tapi ifin tak rasa ifin salah kerana ifin yang nak berubah. apa kau sebok? sukati mak bapak aku nak wat apa. itu kata another side of me.





yess, dia pernah ckp dgn ifin. blog neh tercipta untuk ifin meluahkan segala-galanya yang terbuku. depan khalayak ifin tak tunjuk, hanya di blog dilimpahkan segala rasa. itu kata dia. yes, you a re correct dude! this is my medium which is sukati aku nak taip apa!! another side of me berbisik lagik.




agak terkilan jugak kerana dia sanggup buat cam tuh pada ifin. setelah pengorbanan demi pengorbanan ifin hadiahkan kepadanya. bukan nak mengungkit tapi hanya meluahkan rasa hati. as you said rite?? tak setitik air pun...tak sebesar zarah pun...tak sekilas pandang pun...dan tak terdetik di lubuk hati neh, nak mintak sume tu dibalas oleh kamu! that's not my principe. apa yang aku dah bagi, aku tak akan mintak alik. in fact, a lot of things ifin dah bagi. is it not enuf? kebendaan? gave it 2u aredy. perhatian? same goes too. sayang? kemesraan? tolak ansur? keperihatinan? everything are given to you my dear. what else you wanna me to do?? what do you expect more from me ha?? again, another side of me whispering.




agak gila jugaklah malam semalam ifin dibuatnya. air mata ifin mengalir. orang kata lelaki tak patot menangis. orang kata tak jantan kalo lelaki menangis. fuck you pada sape yang cakap camtu! come on, nowadays bukan cam dulu-dulu. lelaki harus tunjuk kejantanan, kegagahan, kegantengan & yang seangkatan dengannya. perhalusilah. lelaki juga makhluk tuhan. ada hati & perasaan. bukan perempuan sahaja yang buley menangis. lelaki juga buley. cuma tidaklah harok sangat.




maybe air mata yang dititiskan tiada maknanya pada dia. tak berharga pun. ego? yesss...di mata ifin memang dia ego! yessss....kaulah bapak segala ego fucking shit!! ops, sorry...that's another side of me yang cakap. yeah...maybe dia golongan terpelajar, bijak pandai...so berlagaklah dengan kedudukan yang ada. yeah...ifin belajar tak tinggi mana, kije pun takat spm level je, mayb tak standard di mata dia. mayb dia mencari orang yang lebih berkedudukan. its up to you dude! ada aku kesssssahhhhh!!!!! go to hell la wei!!! ops, sorry again. kadang-kadang ifin takleh control another side of me daripada menyuarakan pandangannya. yeah...part of me mmg mean but the fact adalah sebaliknya. i've two personalities. there are two person in me. apa yang kelihatan jelas di mata adalah ifin. yang hiding behind me adalah ifin. hahahaha...what the fucking shit lawak antarabangsa!!!




dia tak nak menghargai ifin, sukati dia. dia nak buang ifin. sukati dia. dia tak nak tegor ifin, sukati dia. dia kata jgn msg dia lagik. sukati dia. dia tak dapat jadi part of me, sukati dia. sukati dia. sukati dia. sukati dia. dan sukati dia. buatlah apa yang kau nak wat. asalkan kau bahagia. tapi ingat, setiap apa yang kau buat, kau akan terima balasannya. bukan aku nak mendoakan tapi itulah hukum karma. hari neh kau buat aku. its okay, fine. kau belom tentu tahu apa yang akan jadi pada kau esok lusa tulat. orang kata buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat. this time you're hurting me, tak mustahil esok lusa kau akan rasa benda yang sama aku rasa semalam. biar masa yang menentukan. lagipun hidup kita neh macam roda kan. this time kau di atas, esok lusa lom tentu kau akan tetap di atas.
sori sori sori sori sori...part of me punya pandangan. ifin tak bermaksud begitu. percayalah. ifin tak pernah mendoakan camtuh, cuma berharap jugak...wawawawawawa.......




ifin doakan agar dia ketemu apa yang dia nak. kalo ketemu. ifin doakan moga dia bahagia hendaknya. kalo bahagia. ifin harap dia tak akan nyesal kerna buat ifin cam neh. arap dia nyesal. ifin tak kisah. dia nak buat camni, itu hak dia. yess, mmg ifin sakit...mmg ifin terluka. tapi apa daya ifin nak ubah rasa yang ada dalam hati dia.




apa-apa pun, ifin tetap sayang dia walaupun dia buat ifin camni. bila skali dah sayang, akan sayang selamanya. bila skali sayang dikhianati, selamanya akan diingati. namamu tetap terukir di dalam kamus hidup ifin sampai bila-bila sebagai manusia yang berjaya membuatkan ifin terluka...

adioz amigoz adiozza.


*****************


ifin mintak maaf terlanjur kata.
ifin mintak maaf terlajak tingkah.
ifin mintak maaf? what the hell???

7 comments:

♥chentaMAYA™ Says:
June 9, 2009 at 8:10 PM

ifin..
banyak2 bsabar ye!~
tuhan xduga kal0 kite xmmpu~
tabah la!

Felly McGory Says:
June 9, 2009 at 8:59 PM

hrm. be patient.
start your new life without her.
:)

ifin Says:
June 9, 2009 at 9:51 PM

yezza...
ifin dah chilled out oredy.
x worry.
dah lepas tu lepas.
pi mampos sama dia.
hak3...

cik boneca chanteq Says:
June 9, 2009 at 10:04 PM

Allah itu Maha Adil bro!!!but i noe what u did last nite.u da ketawa. yeahhhhh. itu yg kami mahukan. hahaha. :P

rizz Says:
June 10, 2009 at 12:40 AM

sabo la k...nanages la sepuasnya jike itu dpt merawat htimu

::::LAdY FAFA:::: Says:
June 10, 2009 at 12:37 PM

hmmm ifin...relax k...
let bygone be bygone!


setipa yg berlaku ada hikmahnyaaaaa ;p

ifin Says:
June 10, 2009 at 12:41 PM

thanx lady fafa...

Related Posts with Thumbnails