LA DOLCE IMA~

| Sunday, July 26, 2009 | |





SELAMAT HARI JADI
~ LA DOLCE IMA ~







25hb Julai 2009 menyaksikan seorang gadis yang sangat ayu & cute bertambah lagik setahun umurnya. kini berusia 17 tahun...sweet 17th...walaupun umur berganjak, tapi size badan tetap di takok lama, masih cumil kekedingan, wakakaka...

memandangkan on 25th tuh ifin ada keperluan lain, maka ifin deal dengan bufday gal neh, clbr8 bufday dia on 26th. alah, anjak satu hari jek...takde yang luak pung kan..yang penting ifin dah jadi orang pertama yang wish bufday kat dia...heh3...

ifin clbr8 bufday si gadis melayu yang manis neh kat pizza hut, ifin ajak adeq skali...tuh pun setelah dapat 'perkenan' dari yang empunya badan...heh3... two days before clbr8 neh, ifin & adeq telah pun membeli present untuk bufday gal, la dolce ima... tak besar tak keciq tapi kira mini la, wakakaka...

actually, ifin gembira sebab dapat melihat senyuman keriangan di bibir & senyuman kegembiraan di mata la dolce ima...bagi ifin itu sudah cukup memadai untuk meraikan "hari kejadian" dia. bukan senang ifin nak meraikan orang lain, nak-nak lagik orang yang tiada pertalian darah dengan ifin. memandangkan dia sudah pun ada pertalian rasa dengan ifin & attitude dia pun kira hampir sempurna, ifin tak teragak-agak untuk meraikannya. ima & adeq dah pun ifin anggap macam adik ifin sendiri. untuk adik-adik kandung ifin pulak, depa tak seharusnya berkecil hati kerana tempat depa masih tetap utuh di sanubari...bukan apa, ifin takot hati ICE akan 'kecik besar kecik besar" baca blog neh, wakakaka...

apa-apa pun, ifin harap sempena kedatangan hari lahir yang ke-17 neh, ima akan sentiasa sabar dalam menghadapi sebarang dugaan & cabaran...matangkan lagik pemikiran, yang emo-emo kena kurangkan, kena capai apa yang ditargetkan...macam ifin pernah "berbisik" dengan ima dulu di dalam hp, setelah sume yang ima hajati dah tercapai, come see me again...hanya ima je yang paham apa yang ifin maksudkan neh, keh3...

ifin akan tetap sokong ima dari belakang, melainkan kalo badan yang keding tuh dah mengembang, tak dapat ler ifin nak sokong lagik kan...wakakaka...
mana-mana yang tersilap & salah, ifin hanyalah manusia biasa...khilaf tuh sering terjadi kepada setiap manusia yang mempunyai hati & rasa...ima belajarlah dari pengalaman, jangan jadik sombong bila impian terlaksana sudaa~

jangan juga belajar "suka mengambil kesempatan" daripada mangkok tengkat. jangan sesekali "beri hati yang luhur" kepada mangkok hayon. sesungguhnya, depa sangatlah jijik! hak3...

so last but not least, may god bless you my dear la dolce ima~







***********************




memori yang indah harus dipotretkan.
igauan yang resah perlu disemadikan.
tapi kerana kedua-duanya lah, agungnya sebuah kenangan.


1 comments:

rizz Says:
July 27, 2009 at 3:19 PM

so sweet moment!

Related Posts with Thumbnails