PERGI TAK KEMBALI~

| Sunday, September 13, 2009 | |






hola~
lagik seminggu jep nak raya. i guess ramai yang tengah sebok nak siapkan apa² yang berkaitan dengan raya nanti. maklumlah masa dah tak lama. kelam-kabut cketlah bagi yang suka buat kije last minute. for me, raya kali neh nothing special sangat...same goes with the years before. ntahlah, feeling tuh tak semeriah waktu kecik² dulu. dah terlebeh besaq agaknya...wakakaka. but one thing for sure, ifin tak sabar nak mencium tangan & pipi atok belah abah ifin & nenek belah mak ifin. nak kasi depa angpau...ngee~ but actually, lately ifin macam tak tenteram. bukan kerana tengah pening kira duit raya, tapi banyak sangat perkhabaran yang ifin dengar lately pasal KEMATIAN! yes, that particular item memang meremangkan segala bulu yang ada. seram. takut. ngeri. risau. cuak. sume bercampur aduk.






terbaru suami kepada jiran ifin telah selamat dijemputNya. terkejut sangat². sebab last thursday baru jep jumpa arwah. sehat walafiat. senyum lagik. suddenly jumaat esoknya dia collapse then terus pergi buat selama²nya. what? begitu cepat meyy! lagik tersentoh hati kecik ifin bila mana mengenangkan jiran ifin tuh. dengan tiada pekerjaan (bergantung sepenuhnya kepada suami), menguruskan anak yang masih bersekolah rendah...how suppose she's gonna to carry out her life? with her son? adush...sadisnya ifin rasa. tak sanggup. ifin mengaku memang ifin menangis bila mana jiran ifin tuh bercerita mengenai kematian arwah suaminya. ya allah, berat ifin rasanya bagi pihak jiran ifin tuh.






before that, ada tiga lagik perkahabaran kematian yang menerjah ke cuping telinga ifin. sumanya pergi pada hari yang sama iaitu jumaat. alangkah beruntungnya arwah² kerana pergi dalam bulan yang sangat mulia neh. mudah²an, roh² depa ditempatkan di dalam golongan yang dirahmatiNya. amin.






ifin berteleku sejenak. apakah yang dapat ifin lakukan sekiranya ifin di tempat mereka? wahhhh...i cannot imagine that! rasa tak sanggup lagik kehilangan orang² yang tersayang especially my family. jadi sementara nyawa orang² yang kita sayang masih belum dicabutNya, eloklah kita menghargai mereka. bergembiralah selagi termampu. bersuka rialah selagi terdaya. kerana esok belum tentu milik kita.

adioz amigoz adiooza.






*******************




ifin takut kehilangan yang tersayang.
tak dapat bayangkan camana nak teruskan idop.
moga² kita sume dirahmatiNya.

4 comments:

Eazy Izzuddin Says:
September 13, 2009 at 11:43 PM

salam lebaran...
=)

ninim Says:
September 14, 2009 at 8:56 AM

semoga yang dijemput pada bulan Ramadhan ni akan dirahmati dengan barakah Ramadhan

(,")**JoSepH**(",) Says:
September 17, 2009 at 10:08 AM

kematian itu adalah sesuatu yang pasti.... slam lebaran.. semoga gembira di lebaran ini..

Afzainizam Says:
September 18, 2009 at 12:44 AM

Salam Ramadan dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Salam lembaran Aidil fitri Maaf zahir Batin sesungguhnya aku ade buat salah terkasar bahasa harap di ampun... salam kenalan…….

Lemang lontong ketupat laksa,
kuih semprit kuih koya,
Sebulan sudah lama berpuasa,
Tiba masa untuk merayakannya,

"Ramailah orang memasang pelita,
berbaju melayu cantik ceria,
Salam dihulur kemaafan dipinta,
Menyambut aidilfitri hari mulia"

Maaf kerana lama tak berkunjung diblog korang kerana aku kesibukan disaat kerja-kerja-akhir di bengkel.. sorry.. aku tetap mengingati kalian semua.. my friends.. sincere azli…

al fatihah buat pemergiannya.. moga roh nya dicucuri rahmat

Related Posts with Thumbnails