SAKITNYA TENGOK ORANG SAKIT!

| Monday, September 7, 2009 | |





hola~
lately ifin rasa macam terancam cket. bukan disebabkan ada ugutan bom, heh3... tapi menoleh ke kanan, tertoleh ke kiri, memandang ke hadapan, menjeling ke belakang...sakit ada di mana². ifin baru je 'abez eddah' minggu lepas...agak teruk jugak ifin demam.

recover jep, my kazen marcello bertello pulak yang demam. he's recover oredy rite now, syukur alhamdulillah. suddenly baru jep sat tadi ifin dapat perkhabaran yang my dad & my sista demam serentak! gosh...nape neh?






macam my dad tuh senang la gak ifin nak menjenguk sebab dekat kan, but my sista? nun jauh di pahang sana...dahlah degel tak nak pi klinik! lagik lah ifin wisau. isy3... but here i wanna share something la. bukan nak menabur riak di wajah, mahupun melayangkan takbur di hati, but maybe from this situation, we can find something to remind ourself.

dewasa neh, agak sukarlah untuk melihat keperihatinan sesama manusia. yang berkongsi aliran darah pun susah nak prihatin, inikan pulak yang jauh mengamalkan konsep "kau kau aku aku". actually, neh kisah my brothers. saje jep nak share kat cni. untuk mengingatkan diri ifin gak. jom kita lihat petikan sms neh:


"abah rehat²...jaga kesihatan. makan ubat jangan lupa tau..alim sentiasa mendoakan abah sihat.. ya Allah, Kau sembuhkanlah sakit demam abahku yang tercinta ini. Kau berikanlah kesihatan yang baik kepada abah, rezeki... Kau peliharalah abah & kasihinya seperti mana kasih sayangnya terhadapku...amin amin amin..."
[neh sms my 3rd berro to my dad]


"wahai adikku faiz. nanti masa amik mak balik, tuan hamba mesti temankan ayahanda beta ye. jangan tido lak. kasihan kepada beliau. keadaan badannya tak begitu stabil. ok?"
[neh sms my 2nd berro to my youngest berro]


"along tolong amik faiz. dia balik kul 12.30 sebab bulan pose. jangan lambat tau. alim dah cakap abah, along gi amik faiz. then sampai umah nanti tengok² abah...abah demam & cirit birit. bawak abah gi klinik amik ubat..alim takde kat sana. tolong tengok² kan abah ok..bawak gi klinik"
[neh sms my 3rd berro to me]


moral of the story...tak kiralah kita neh sape² pun, walaupun tiada pertalian darah sekalipun, sifat keperihatinan tuh perlu ada. sebab sebenarnya kita sume neh adalah bersaudara sejak zaman adam hawa lagik. sifat keperihatinan macam yang ditonjolkan oleh my brothers tuh amatlah ifin sanjungi. suka sebenarnya tengok adik-adik ifin ada sifat & kelakuan macam tuh. harap² kekal lah sampai ajal menjemput masing² kan...

a bit of touching actually. tapi depa memang camtu perangainya. memang close each other walaupun ada part² wat 'drama gado²'. bak kata my youngest berro, "air dicincang takkan putus". he's correct about that.




jadi ifin minta jasa baik sume blogger a.k.a my fwens, marilah kita sama-sama mendoakan semoga my dad & my sista akan sembuh seperti sedia kala. ifin memang nak sangat depa cepat recover. sebab kalo my sista dah sembuh, leh ler ifin 'gado²' lagik dengan dia. sebab kalo my dad dah sembuh, dapatlah telinga ifin neh dengar lawak antarabangsa dia sambil ketawa terkekeh². apa-apa pun, wish both of them cepat sembuh. amin.


******************




ifin nak jadi alim macam alim lah.
erk, alim ke alim?
kita tunggggguuuuuuuuu....wakaka.

3 comments:

(,")**JoSepH**(",) Says:
September 8, 2009 at 12:57 PM

aQ doakan smoga dad n sis ko shat spt sdiakala... harp2 cpt smbuh... (",)...

cik boneca chanteq Says:
September 9, 2009 at 8:36 AM

tq along....
ila makin sehat..
dapat m.c tiga hari sampai 10hb..huhu..
pening jugak duk bilik je.
xpe2, y penting rest..hehe..:p

aizul Says:
September 10, 2009 at 1:49 PM

moga bapa saudara dan sepupu perempuan saya ituh cepat sembuh ye!!

eh bila mahu belanja berbuka puasa nih??

Related Posts with Thumbnails