NAK TATAP MATA AKU??

| Monday, November 2, 2009 | |






hola~

apa ada pada gambar di atas? kamoo kenal sama dia? tidak kenal? owh...wa pun tak kenal woo...agaga.. hurm, sape tak kenal sama aril bukan? bintang baru yang lahir dari realiti show, akademi fantasia. tapi bukan itu yang ifin mauk bicarakan kali neh. pic tuh hanyalah gimik semata-mata. agaga. pe yang mauk ifin kongsikan di sini ialah senikata lagu terbaru dari mamat sorang neh. bukan tak sedap tapi sdang² elok didengar. simple. tak crowded sangat meaning yang ada dalam tuh. buley difahami oleh segenap lapisan umo, malah baby dalam perot pung buley paham ifin rasa. agaga.





sebenarnya ifin tak minat sangat dengan produk af neh. bukan diskriminasi tapi kesian pada 'ahli senyap' yang bernaung di bawah satu gagasan. hanya didominasi oleh muka-muka yang dianggap buley dikomersilkan di pasaran. ok³, bukan itu sekali lagik yang mauk ifin ketengahkan di sini. cuma apa yang ifin mauk mengaku, lagu budak aril neh gerek gak. tengah² jiwa sempoi dengar lagu camtuh, ok hape..bila dengar lagu dak neh, ifin cuba meneroka ke dalam bait-bait senikata yang telah dicipta. tak salah untuk kita memasang angan-angan. tak dosa untuk ifin melayan tangkap leleh sat. agaga.





so neh ler senikata yang cukup sempoi tuh..


Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andaikan kau jadi milikku
Selalu ku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Ku ingin dirimu dekat di hatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu 'tuk menatap matamu
Menatap matamu

Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkan ku lepas walau sedetik pun

Andainya kau jadi milikku
Selalu ku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Ku ingin dirimu dekat di hatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu 'tuk menatap matamu

Ku ingin dirimu dekat di hatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu 'tuk menatap matamu

Andaikan kau jadi milikku
Selalu ku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Ku ingin dirimu dekat di hatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu 'tuk menatap matamu








sesekali melayan pasaan sesempoi neh
gerek gak siot..layan sendiri ler..
yang penting tak kaco orang len arn arn arn..




1 comments:

Afzainizam Says:
November 6, 2009 at 7:29 PM

http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

Salam dah lama aku tak ziarah blog kamu ni.... Sorry aku terputus hubungan kat blog ko...

yup aku akan berinteraksi semula dgn blog kamu

Rahsia Mata Lelaki
Malam pasangannya siang,
Jaga pasangannya tidur,
Rajin pasangannya malas,
Dan lelaki pasangannya perempuan.

Maka wahai lelaki,
janganlah pula kamu melihat mukanya,
kerana ia akan menimbulkan fitnah, kecuali jika
kamu wahai lelaki, ingin meminangnya.
Jika wanita itu cukup soleh, takut mukanya yang
cantik akan menimbulkan fitnah,
maka berpurdahlah kamu,
jika itu lebih baik untuk kamu.

Tetapi mata lelaki ini ada satu lagi jenis penyakit,iaitu mata lelaki itu akan tertangkap dengan sepontan jika ia terlihat warna yang menyerlah atau terang jika ianya berada pada perempuan. Maka oleh itu wahai perempuan, tolonglah jangan memakai pakaian yang warnanya terang-terangan sangat. Jika hendak pakai pun, pakailah untuk suami

Related Posts with Thumbnails