LELAKI: ATTITUDE VS ZODIAC ??

| Friday, December 18, 2009 | |

hola guys~
i'm back. HAHA what the intro. anyway, agak lama ifin tak meng'update' blog neh dgn info-info berguna. almaklumlah, ifin cket bz bila dah nak akhir taon neh arn. bz dgn urusan di sekolah. a lot of things have to do, kena kejo due date before pengetua membebel. HAHA.

so, kali neh ifin mahu berkongsi satu benda wth you guys. ramai di antara kita ni (especially lelaki) kadang-kadang tak sedar perihal sikap dan sifat kita. kalau tahu pung, setelah diberitahu oleh teman-teman di sekeliling. otherwise, kita akan teros jadi spesis yang tak sedo diri. HAHA. so, i wanna share something neh. khas untuk lelaki-lelaki sahaja. our behavior according to our zodiac. but jangan teros percaya coz maybe there's a part yang tak kena dgn diri kita. mana yang tersama tu anggap sajalah ia suatu kebetulan. mana yang tak sama tuh, memang tak samalah. HAHA. hanya untuk hiburan semata-mata guys. no string attached. so jum, look at it together-gether. :D


********************************


001) ARIES (21 mac - 20 april)
badannya tidak tinggi tetapi tetap tegap dan kuat bekerja. pada badannya banyak bulu (hurm, banyak ye...), suka bergaul, bersemangat dan 'sangat' bercita-cita, menjadikan dia seorang pemimpin. dia lebih suka mengarah, berani dan suka menjelajah. dia tidak tekun, dia lebih suka memulakan sesuatu tetapi kemudian menyuruh orang lain menyelesaikan kerja itu. dia mementingkan lahiriah dan mudah bergaul tetapi agak kurang keyakinan terutamanya dari segi daya penarik. dia mungkin risau kerana tubuhnya kecil misalnya, kerana ini dia biasanya mencari kawan yang kualitinya kurang berbanding dirinya dan ini juga menyebabkan dia mudah cemburu dan kurang yakin dalam hubungan dengan wanita. di samping itu dia merupakan seorang yang panas baran maka selalulah timbul keributan dalam hal berkasih sayang. nafsu syahwatnya tinggi dan apabila mendapat teman hidup, dia adalah kekasih yang bersemangat dan bernafsu. padanya cinta adalah amat penting kerana dia benci hidup keseorangan. dia merasa bangga ada orang yang sanggup menyerahkan jiwa raganya kepadanya. ketika mula bercinta dia baik hati, mudah jenaka dan bersukaria tetapi apabila telah lama berkenalan, dia selalu menyakitkan hati, curiga dan marah-marah.

002) TAURUS (21 april - 21 mei)
dia lelaki yang mempunyai badan yang berotot dan kuat. dia seorang yang praktikal serta berseni, mungkin boleh mengukir atau melukis. suaranya merdu bila menyanyi dan sukakan muzik, malah mungkin seorang ahli muzik. lelaki ini mudah bergaul, suka jenaka dan ketawa. walau bagai mana pun dia kurang keyakinan dan merendahkan daya tariknya sendiri. dia juga adalah lelaki stabil, konservatif dan agak keras hati, yang mahu tahu ke manakah arah tujuan dirinya. lelaki ini pentingkan sekuriti dari segi kewangan, begitu juga dalam rumahtangganya dan dengan sebab ini dia jarang ambil risiko atau memperjudikan hidupnya. lelaki ini menanti-nantikan perkahwinannya, di mana pada masa inilah dia akan merasa selamat di mana perasaaan itulah yang tidak ada pada dirinya sebelum itu dan oleh sebab itu, dia akan memilih pasangan hidupnya dengan agak teliti agar rumahtangganya berpanjangan. dorongan syahwatnya kuat. dia sukakan keselesaan, makan dan mengumpul harta. kebolehanya menghias rumah dan kesungguhannya menjadikan dia pasangan yang baik. oleh kerana lelaki ini lebih sukakan perkara yang telah biasa, dia tidak begitu minat dengan idea orang lain atau apa yang berlaku di sekelilingnya dan ini akan membosankan insan yang lebih suka bergaul dan bijaksana.

003) GEMINI (22 mei - 21 jun)
lelaki gemini mempunyai muka dan badan yang menarik, adab dan senyumannya juga menarik menyebabkan orang ramai tertarik kepadanya. dia seorang yang bijak berfikir, ingatannya bijak dan teratur menjadikannya pasangan yang menarik dan pandai menguruskan diri. dia mungkin bekerja sebagai jurujual di mana dia berpeluang memujuk dan mempengaruh orang lain. dalam menjadi pasangan hidup dia suka wanita yang boleh berfikiran sendiri, yang tidak pendiam dan yang cerdik, bukan cantik menjadi keutamaanya. dia suka kepada luahan emosi, kerana itu dianggap kebudakan dan remeh, dan kerana itu dia bermasalah untuk jatuh cinta kerana menganggap bahawa bila jatuh cinta, dia akan memberi banyak kuasa kepada kekasihnya. dan kerana itu, pasangannya yang ideal adalah yang sanggup berkongsi akal, bukan hati. lelaki ini tidak begitu berminat dalam hubungan kelamin dan menganggap ianya tidak menarik dan sedikit menjijikkan. dia mengetahui mengenai hubungan kelamin dari rasa ingin tahu bukan dari rasa berahi. dia bukanlah seorang kekasih yang bersungguh kerana sukar melibatkan emosi dalam bercinta kerana sebab itu biasanya dia berkahwin lambat dan memilih pasangan yang jauh lebih tua darinya, yang mempunyai nafsu syahwat yang rendah padanya. wanita yang ideal ialah yang banyak harta, lebih tua, tetapi dia boleh jugak memilih wanita muda, yang boleh memberikan perhatian kepadanya bagi meninggikan egonya dan lagaknya.

004) CANCER (22 jun - 22 julai)
lelaki ini menyembunyikan aspek dalamannya yang lembut dengan kekerasan. dia adalah lelaki yang amat sensitif dan mudah terusik dan mudah menangis. sifat ini amat menarik perhatian wanita dan menimbulkan simpati dan sifat keibuan terhadapnya tetapi tidak patut dilakukan terlalu kerap kerana mungkin dituduh sebagai pondan. kebahagiaan rumahtangga amat penting baginya dan rumahtangganya yang bermasalah akan menjadikannya amat dukacita. jika dia belum berkahwin, dia mungkin tinggal bersama ibubapanya, dia tidak suka berfoya-foya. dalam pergaulan dia lebih suka mencari pasangan hidup. mencari pasangan hidup agak sukar baginya kerana dia kurang kemas, pemalu dan kurang dorongan serta dia perlukan wanita yang pandai menjaga rumah, berharta dan pendapatan baik. antara kelemahannya ialah dia suka mengkritik dan mengadu dan menganggap tidak ada perkara yang benar memuaskan hatinya. walau bagaimanapun, dia adalah suami yang setia dan amat sukar untuk bercerai.

005) LEO (23 julai - 22 ogos)
dia seorang yang agak tinggi, kurus, gerakannya cepat tetapi lembut. matanya besar dan menarik dan rambutnya ikal. bibirnya mungkin nipis. dia suka menolong dan membantu orang. dia berkeyakinan dan berpersonaliti kuat, ini membolehkannya maju dan memimpin. dia juga suka menjadi popular dan dipuji. kehidupan cinta adalah penting padanya kerana dengan adanya orang yang mengasihinya membuatkan dirinya penting. bila dia terlibat dalam hal romantik, dia mudah bernafsu tetapi mudah pula redha. rupanya yang tampan dan yakin menyebabkan pasangannya merasa bertuah tapi pasangannya perlulah menghormatinya dan setia kerana dia adalah lelaki yang kuat cemburu. dari itu sebagai isterinya, jangan mudah anda melihat atau merngerling lelaki lain. lelaki ini percaya kepada perkahwinan dan menganggap rumahnya sebagai tempat berehat dan isterinya memberikan keselesaan setelah dia penat bekerja.

006) VIRGO (23 ogos - 22 september)
dia adalah lelaki yang agak kurus, tingginya serderhana, bahunya agak lebar, bulu keningnya panjang dan cantik dan dahinya luas, matanya nampak sedih tetapi lembut dan ini menarik perhatian wanita. sifatnya amat berhati-hati, nafsu syahwatnya rendah dan kerana ini, dia kelihatan tidak pasti, seolah-olah kekasih yang tertahan-tahan. dia adalah lelaki yang mementingkan kebijaksanaan. dia mahukan kesempurnaan, sentiasa mahu mengawal dan jarang sekali terbawa oleh cinta. dia mengkritik dan mengadu. dia juga agak mementingkan hal-hal yang halus terperinci, juga beradab dan ini menjadikannya pasangan yang setia dan mengambil berat. dia akan mengkahwini wanita yang ada wang dan yang boleh membantunya secukupnya. sifat bimbangnya membuatkannya sukar bertenang apabila berpasangan dan ini menjadikan dia kekasih yang kurang memuaskan, dia cepat sekali menyalahkan orang lain walaupun dia sebenarnya bersalah. dia juga mengambil berat mengenai kesihatan dan kecergasannya.

007) LIBRA (23 september - 23 oktober)
dia seorang yang seksi, tubuhnya agak menarik, pakainya agak kemas ada gaya bersih dan segar. matanya biasanya besar, bersinar dan menarik. mulutnya agak penuh dan menawan. lelaki ini mungkin mempunyai bentuk badan sedikit kewanitaan seperti bulu roma yang sedikit atau bahu yang kecil. lelaki libra tidak gemar tangannya kotor, dia suka pekerjaan yang mempertingkatkan paras rupa orang lain seperti mendandan rambut, pereka fesyen atau menjual barangan kecantikan. sikapnya terbuka, menyenangkan, suka bergaul, ramai kawan. sopan dan simpati. antara kelemahannya ialah dia sukar memutuskan sesuatu yang tidak disukainya, ini mungkin mengakibatkan dia berkahwin dengan pasangan yang tidak sesuai. walaupun dia lelaki popular di kalangan wanita, emosinya dikawal dan dia kelihatan seperti pasangan yang kurang mengasihi. pada mulanya wanita tertarik padanya kerana dia bertimbang rasa dan berhati-hati, kemudian setelah beberapa lama, sikap itu tenggelam. dia biasanya adalah orang yang cermat dalam berbelanja tetapi agak boros pula dari segi membeli baju, wangian atau perabot. dia membelanjakan banyak wang untuk menarik perhatian orang yang dicintainya atau sesiapa yang dianggap penting.


008) SCORPIO (24 oktober - 22 november)
tubuhnya biasanya kecil, tingginya jarang melebihi ketinggian sederhana. mukanya lebar dan nampak kuat dengan tulang pipi yang jelas, hidungnya mempunyai hujungan yang lembut dan lubang hidungnya besar. renungannya yang tajam seolah-olah dapat membaca isi hati orang lain. samada hatinya gembira atau sebaliknya dapat dilihat dari cara dia jalan. dia akan berjalan dengan tenang bila hatinya suka dan tidak menentu bila dia kegelisahan. dia seorang yang mudah tersinggung perasaannya tetapi dapat menyembunyikan keadaan itu dengan rupa zahiriah yang agak cekal. dia akan berusaha bertahun-tahun untuk mencapai cita-citanya atau untuk membalas dendam. suka jika dapat menunjukkan kuasa dan nampak lebih dominan dalam perhubungan. dalam hal seksual, dia cenderung untuk mementingkan diri sendiri. 

009) SAGITTARIUS (23 november - 21 disember)
dia seorang yang suka bergaul, suka hidup yang baik dan berpoya. dia adalah insan yang paling romantik. dia menarik, mudah suka bergaul dengan seorang yang suka kepada hiburan dan berjalan ke tempat-tempat yang menawan. dia mungkin berkerja dalam bidang undang-undang, agama atau politik. tubuh badannya agak tinggi, tubuh agak langsing dan menarik semasa muda tetapi semakin berisi bila tua. mukanya panjang, dahinya agak tinggi tapi sempit, hidungnya agak mancung dan suka ketika hidung itu menjadi kembang. giginya besar. dari segi berpakaia , dia suka memakai pakaian yang kasual dan longgar. dia lelaki yang agak boros dan jika tidak berhati-hati, mungkin terlibat dalam perjudian. lelaki ini suka jika dapat berteman dengan wanita dan mudah pula jatuh hati. tapi dia tidak suka terikat dalam masa yang panjang. ramai lelaki berbintang sagittarius yang kahwin lebih dari satu atau lelaki yang menyimpan wanita lain. 

010) CAPRICON (22 disember - 20 januari)
lelaki ini lebih berhati-hati dalam hidup dan selalu melakukan sesuatu berdasarkan kaedah. dia tidak suka bertukar-tukar rancangan yang telah dibuatnya. dia agak pendiam, suka bekerja sendiri. dia adalah jenis pendendam dan akan ingat pada kejahatan yang dilakukan terhadap dirinya hingga bertahun-tahun. mungkin dialah paling tidak menarik kerana dia mendekati wanita menggunakan cara intelek. dia mungkin kurang selesa dengan wanita yang beremosi tinggi tetapi sanggup berkahwin dengannya jika dia boleh membantu mencapai kejayaan dalam kerjaya. lelaki ini sukar jatuh cinta tetapi jika sudah jatuh cinta, dia akan amat mencintai. dalam hidup bercinta, dia kurang disukai. dia mementingkan keluarganya dan dia akan akan menyatakan apa yang dia fikirkan. apabila berkahwin ia agak lokek dari segi kewangan. dalam pergaulan, dia lebih suka kepada yang lebih tua dan konservatif.

011) AQUARIUS (21 januari - 19 februari)
tubuhnya agak tinggi dan kurus, tangan dan kakinya besar, bahunya lebar. mungkin rambutnya nipis. pakaiannya agak luar biasa. dia adalah lelaki yang pandai bercakap dan suka kepada cakap-cakap intelek. dia agak kurang romantik. dia sukar jatuh cinta kerana dia tidak mahu kecewa. dia suka persahabatan yang sekejap berbanding hubungan yang panjang. lelaki ini suka ketawa dan mempunyai perkara-perkara yang menarik untuk dilakukan tetapi dia boleh jadi pendiam pada suatu masa dan agak mengecewakan kekasihnya. dia mungkin lambat berkahwin kerana tidak suka terikat. dari segi seksual dia lebih mementingkan seks dari kasih sayang dan dia lebih suka kepada ramai pasangan. walaupun begitu, dia pandai menyembunyikan rahsianya itu bagi menjaga hati kekasihnya. sebagai lelaki, dia disukai oleh teman wanitanya kerana dia agak berbeza dan menarik tetapi dia adalah mengecewakan dari segi membuat komitmen.

012) PISCES (20 februari - 20 mac)
dia lelaki yang agak pendek dan berisi dengan muka yang agak bulat dan besar serta berjerawat. dari segi berpakaian, mungkin dia kelihatan kurang kemas. walaupun dari segi zahiriah dia agak kurang menarik tetapi dia mempunyai personaliti yang bagus, boleh berjenaka dan baik hati. dia adalah lelaki yang pandai mengagak dan bersimpati tinggi tetapi hatinya selalu bimbang. dia tidak suka berkelahi dan sedaya upaya mengelakkannya. hidupnya suka menggembirakan hati orang lain, dia agak romantik dan mementingkan perasaan pasangan. tetapi dia agak pemalu dan kurang keyakinan, menyebabkan dia lambat dalam hal menambat wanita. dia agak sukar dari segi membuat keputusan dan agak bertangguh untuk kahwin. oleh kerana kelemahan ini, dia mudah dipengaruhi atau ditinggalkan. tapi dari segi bercinta, dia adalah seorang yang hangat, mengambil berat dan mengasihi serta menghiburkan.


********************************


so, korang rasa ada tak yang terkena pada diri sendiri? mcm ifin, lebih daripada separuh adalah benar belaka. ups. membuka rahsia diri nampaknya. HAHA. apa-apa pun, sekali lagik ifin katakan, info ini hanyalah untuk hiburan semata-mata. sekadar untuk menyegarkan mata yang mengantok. sekadar untuk meringankan minda yang tengah berserabut. sekadar ingin mengukir senyuman di bibir yang mugil.actually, sikap & sifat kita ni ditentukan sendiri oleh kita sebab kita punya empunya diri, kita sendiri yang mencorakkannya. walaupun ada kajian yang membuktikan bahawa sikap & sifat ini adalah diwarisi dari keturunan kerana wujudnya DNA yang berterusan di dalam badan tapi kita boleh mengubah mana-mana yang mazmumah dan menggantikannya dengan yang mahmudah. tuhan pun tak akan mengubah kita selagi kita tiada usaha untuk mempertingkatkan kelebihan diri dan memperbaiki kelemahan yang disedari. so guys, ask yourself either you wanna be in a good behavior or bad attitude.

so, till then guys.
adioz amigoz adiozza.


********************************
cara mana yang kita pilih, itu adalah hak kita.
jalan mana yang kita pilih, itu adalah hak kita.
tiada penyesalan tiada ragunya kata-kata.


4 comments:

ichiban | いちばん Says:
December 18, 2009 at 10:21 PM

yg penting gambar2 model tetap hot kn.. hahaha..

Adam Says:
December 18, 2009 at 11:56 PM

wohoooo...saye virgo ^^

ifin Says:
December 19, 2009 at 1:33 AM

menarik arn pics tuh? haha..

Jawa a.k.a USERMODE Says:
December 19, 2009 at 3:59 AM

heh...nice info bro.

sebagai seorang sagittarius, so far takdelah tepat sangat.

yang tak betol:
- bidang kerja (im a multimedian, totally out and those listed adalah sangat kontras)
- dahi aku luas. LOL~!!! cam wong fei hong. :P
- hidung normal aje. takdelah mancung mana pun... dan aku sangat tak suke kalo menguap pasal hidung akan kembang. seriusly...

yang lelain, negatif atau positif yand ditulis, MEMANG SANGAT BENAR... hahahaha... adoyai... expecially bahagian yg highlighted tuh (cume bukan simpan je). kah kah kah... sebabkan itulah entry nih memang at least boleh dipakai-kira.

info yang bagus bro...thanks for sharing out. :)

Related Posts with Thumbnails