[ BILA CHINTA HADIR DALAM HIDUP KU ]

| Tuesday, September 21, 2010 | |hello guys .. how are you ? harap-harap sumenya ok-ok belaka ea .. hurm , puasa dah melepasi waktu dan kini musim raya masih gah sehingga datangnya zulqaedah . yup musim raya masih terasa . almaklumlah raya kan sebulan , mengikut tradisi di malaysia . haha . in fact , open house masih berleluasa melebarkan sayap langsir masing-masing . hoho ..
sebenarnya ifin dh lama tk melabuhkan pena di blog neh . mungkin terkena sindrom facebook lh kot kan . myspace pun agak terbiar sepi lh kan . haha .. so , ifin terasa nak share sesuatu with you guys . about CHINTA .
sedari dari awal perasaan itu sudah lama bertakhta di hati setiap individu . cuma menunggu saat di mana ia akan mekar mewangi bila disiram dan dibaja dengan jayanya . jangan kata dalam hati kita tiada perasaan itu . jangan berbohong pada diri sendiri dengan mengatakan "shaye tak perlukan cinta" !! sadis sunggoh penipuan sebegitu tauk tk ? hoho . usah khuatir jangan bimbang .. cinta itu ada cuma kita tk tahu bila nk mulakan step .
bagi yang "agak lali" dengan perasaan itu , semestinya tidak asing bila ditanya apakah rasanya perasaan itu . sedapkah ? enakkah ? sonokkah ? ada yang hiba ? mungkin . tk kurang jugak ada yang meninggalkan parut yang mendalam sampai ke akhir hayat . tapi usah terlalu prejudis dengan perasaan sebegitu . sebab perasaan itu suatu item yang sangat suci . ia lahir tanpa dipaksa , ia datang tanpa dijemput dan ia akan pergi tanpa disuruh . ia wujud sejurus sahaja kita bergelar manusia . ia terlalu mulus untuk dikotori .
apa yang menjadikannya sadis dan bernanah ? sebab kita tidak menggunakan akal yang ada di kepala . kita terlalu khayal menggunakan akal yang ada dalam nafsu . bila nafsu mewarnai perasaan tersebut , dari jernih akan jadi keruh . dari suci akan jadi debu . memang sume manusia itu tidak sempurna tapi tk salahkan kalu kita menuju ke arah kesempurnaan ? usaha tangga kejayaan bukan ? jadi jangan jadi terlalu sempurna , sebaliknya belajarlah untuk menjadi sempurna .
as for me lately , cinta itu hadir bila chinta yang membawanya . siapakah chinta ? chinta adalah permaisuri hati yang bertandang . mula bersemadi di singgahsana yang tidak bertongkat . indah ? yup . setuju . sonok ? yup . setuju jugak . sebenarnya , cinta pernah beberapa kali cuba untuk bersemayam di tempat yang sepatutnya . tapi yelah , kita ni hanya manusia biasa yang bisa merancang itu dan ini . yang menentukannya terletak pada Dia . memang , memang ifin sentiasa mencari cinta . meneruskan langkah demi langkah , menghayunkan perjalanan dengan bertongkatkan harapan , mengharap agar suatu hari nanti akan ada yang sudi menghulurkan kasih . dan buat sekian kalinya ifin temuinya . kali ini dalam situasi yang cukup matang . tiada lagi emosi keanak-anakan . tiada lagi suka-suki kanak-kanak ribena . ia datang dalam keadaan yang ifin tidak jangka . yes , memang ifin akui ifin sudah lama bersedia . menerima siapa sahaja yang cuba menggapai permata hati yang bersyarat .. tapi bila mana chinta hadir membawa cinta , ifin berharap inilah masa yang sesuai utk ifin membuka satu lembaran yang baru dalam kamus kehidupan .
perancangan ? itu sentiasa dilakukan . perbincangan ? akan selalu ada di meja muzakarah . ifin berharap agar chinta hanya untuk ifin . takut ? yup . ada jugak sebab ifin tidak sesempurna mana . takut pihak chinta ada yang bersanggah di hati ? yup . terdetik sisipan itu . ifin ada mendengar .. perempuan baik hanya untuk lelaki yang baik . ada kebenaran di situ . tapi perlu diperhalusi . sebab bila mana perempuan kurang baik hanya untuk lelaki yang kurang baik , bila masa yang kurang baik akan jadi baik ? setuju ? tapi tulah , bagaikan halilintar mengerdipkan casnya , yang kurang sempurna kita bantu untuk sempurnakannya . saling menasihati , menegur secara berhikmah . menyayangi dan mempercayai ? itu sudah pasti . melindungi dan menjaga ? yup . itu juga perlu .
as for me , hanya doa yang perlu dipanjatkan . hanya harapan mampu digantungkan di dahan yang melurus . semoga kebahagiaan itu menjadi milik ifin dan chinta ..
************************chinta cinta ifin.
ifin cinta chinta.
cinta ifin chinta.

1 comments:

Afzainizam Says:
September 23, 2010 at 1:58 AM

-SalamAidilfitri-Maaf Zahir & Batin-
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat

broooo dalam hati ade taman bro.... ohhhh indahnya

Related Posts with Thumbnails