[ CIRI-CIRI LELAKI YANG DISUKAI WANITA ]

| Saturday, October 2, 2010 | |



hello guys. meet me again ere. lately kesihatan tk bape nak bagos. kot. acapkali suhu badan turun naik, mempengaruhi emosi & minda. gosh .. really2 hate it bila demam melanda. but have to accept it coz itu salah satu 'kafarah dosa'. ops, termasuk bab ukhrawi. ngee~

by the way, i wanna share something with you guys. mana yang dah alert about this thing, its sokey. not a biggie at all. mana yang lum terjumpa this thing, let we share together-gether. haha.

CIRI-CIRI LELAKI YANG DISUKAI WANITA ? hurm .. agak lapuk la kan this particular items. but you know what, this things are unpredictable. cannot detect how it goes. ia berubah mengikut keperluan sesuatu era jajahan dan yang paling penting ia terpulang pada citarasa individu tersebut. aku suka tapi kau tak suka. kau suka tapi aku tak suka. aku suka kau pun suka. kau tak suka aku pun tak suka. so ada aku kessssah ? haha.



SATU : LELAKI TULIN.
tahu hakikat yang dia dijadikan sebagai lelaki. ada anu tersendiri. tidak menambah tokok aksesori extra. bertindak sebagai kejadian yang telah diperuntukkan dan tidak mengubah kepada kehalusan melampau.




DUA : LELAKI YANG BERHARGA.
lelaki yang ada "tag price". tidak boleh dijual beli di bookstore or super+hypermarket. nilai kemanusian cukup tinggi dan tidak boleh diperbudak-budakkan oleh emosi terutamanya cemburu sbb cemburu itu ada nilai exotic nye yang tersendiri, yang boleh mengundang kepada jatuhnya "market" seorang lelaki. jadi beware of bulldog guys !! haha.




TIGA : LELAKI YANG TEGUH JIWA.
yang pastinya lelaki itu bukan cengeng type !! nak nanes tuh boleh, takde yang kata takleh, cuma jangan over-doz la kan. sbb air mata tu sinonim dengan wanita.. perhiasan dan alat mainan wanita. jadi be strong guys !! haha.




EMPAT : LELAKI YANG SEDERHANA.
senang citer lelaki yang mengamalkan konsep "wasatiah" atau dalam bahse purbakala "kesederhanaan". tidak terlalu meninggi diri (walhal pendek bantut je sebenarnya, haha). tidak juga terlalu merendah diri (walaupun mmg dia rendah, haha). sedang-sedang aje lah kan. agak-agak sombong berbudi bahasa la gamaknya. haha.




LIMA : LELAKI YANG CANTIK.
ops, this issue very de sensitif !! come on guys .. what do you know about "cantik" pada seorang lelaki. tidak semestinya, perlu memakai pakaian bermanik-manik segala. tidak perlu tacap berinci-inci tebalnya. tidak perlu aksesori bling-bling menghiasi wajah. so, apa yang cantik pada seorang lelaki ? yessss ... cantik seorang lelaki terletak pada  perangai dan kebersihan hatinya. kalu hagak-hagak kotor tuh, gi ler polish kasi liplap. bukan apa guys, setakat muka hensem tapi pe'el hampas, buat malu kaum der !! haha.




ENAM : LELAKI YANG PUNYA PENDIRIAN.
bukan macam lalang lah senang citer nye. ada prinsip. pegang. ada konsep. pegang. once kalau dah kata itu maka itulah perginya. kalau kata ini maka inilah natijahnya. berpegang pada janji .. yessss !! stick to the word guys. manis-manis tuh manis jugak tapi jangan salah guna, nanti haru dunia birumu. haha.




TUJUH: LELAKI YANG KEMAS BERSIH.
kam0o pengotor ? yaks .. jauhilah kan dirimu dari saya. guys, jangan sinonimkan "over-simple" tuh dengan dunia lelaki. ada benda kita kena alert especially bab-bab kebersihan ni. jangan luar nampak kemas bersih tapi dalam, ha kau ... berkeladak berkepok-kepok !! eiuwww ... come on, give yourself a chance to be bersih dan kemas. amik masa cket, tacap mana yang perlu. up to date penampilan. kata nak usha aweks der .. so kena lah kemas-kemas bro !! haha.




LAPAN : LELAKI YANG CERDIK.
kau ni jantan vongok ke ? bodoh !! apa pasaan bila wanita herdik kita camtu ? rasa macam tersiat-siat je kan urat saraf. haha. so be alert guys. peka kepada persekitaran. mata kena melilau memerhati apa kehendak situasi. jiwa kita kena jadi macam hidung haiwan yang dapat menghidu apa keperluan wanita. jangan sampai wanita bagi kita "check-list". jatuh kemaluan kita der !! haha.




SEMBILAN : LELAKI YANG CEKAP.
apa yang diperlukan wanita, kita kasi kaw-kaw der, dengan pantas. amalkan lah konsep "CEPAT PANTAS MESRA". wanita nak apa, kita bagi der. diorang nak itu, kita bagi ini. diorang nak ini, kita bagi itu. kita variasikan keperluan wanita ni. biar depa rasa dihargai.




SEPULUH : LELAKI YANG TABAH.
bila diuji dengan sesuatu dugaan atau keadaan yang sangat mencemaskan, lelaki tidak cepat melatah atau tetiba "lost". guys, jangan jadi lembek !! wake up !! be strong !! nak gegel pun jangan tunjuk depan wanita. malu shaye !! haha. bila kita kena test, jangan cepat bingung atau kalut. hagak-hagak tak bape nak pandai menyelesaikan masalah, be cool guys. buat-buat macho (dalam masa yang sama gunakan talihayat yang ada, haha).




SEBELAS : LELAKI YANG BERWAWASAN.
ada planning. ada flow. ada step. ada objektif. ada matlamat. tahu apa yang dimahukan. jangan plan A tetiba jadi plan Z guys. jangan amalkan konsep "rojak petis". main tibai je apa nak buat. wanita memerhatikan kita guys. jaga-jaga. wanita suka pada lelaki yang ada matlamat sbb diorang akan rasa terjamin.




DUA BELAS : LELAKI YANG BAIK.
"baik" is a subjective item to explain in details. sebab "baik" ni ada macam-macam pattern. cuma in common sense macam nilah. tidak jadi jahat. tidak buat maksiat. tahu hukum hakam. kenal baik buruk. nak cakap lebih-lebih pun, kita bukannya macam nabi. sendiri tanya hati masing-masing. tepuk dada tanya akal. kubur masing-masing. opss..




TIGA BELAS : LELAKI YANG MENGASIHI DAN SOPAN.
"aku sayang kau" .. itu sedia maklum guys. lelaki ini normally susah nak ekspresikan kasih sayang dia. tapi kalu bab-bab kelambu, dengan a.s.a.p tahu camna nak menuju ke puncak kasih sayang kan ... haha. itulah lelaki. cuma kita kena peka kepada kejadian wanita ni. diorang perlu dikasihi, disayangi dan dibelai manja, dihormati, pandai jaga hati dan pujul bila majok. jadi lelaki diberikan kelebihan itu, so use it guys !! hoho.




EMPAT BELAS : LELAKI YANG CERIA.
jangan emo guys !! please. pe barang lelaki nak touching-touching ni kan. but please bear this in your mind. sometimes, bila keadaan memerlukan kita perlukan emo. emo tuh bukan semestinya perkara yang sedeh-sedeh segala. variasikan emo tuh guys. kasi tacap, polish dan wax. make it fun. wanita suka kan lelaki yang fun. yang boleh berjenaka. yang boleh membuatkan diorang ketawa terbahak-bahak tergolek-golek macam ayam golek (hurm, yummy..haha). wanita ini suka berkongsi rasa dan citer. jadi diorang memerlukan lelaki yang ceria untuk semua itu. dengarkan aje tanpa berkerut-kerut dahi. haha.


so cukuplah 14 tuh. nape tak genapkan 15 ? ada aku kessssssahhh ?? haha..



***************************



acapkali kita anggap kita ni sempurna.
walhal kita serba kekurangan.
jadi terimalah seadanya.

1 comments:

yana Says:
October 2, 2010 at 2:19 PM

gambar2 agk censored kot. haha.
btol kot ciri2 lelaki tu. hee.

Related Posts with Thumbnails