[ DIA CAYUNK SHAYE? ]

| Monday, March 7, 2011 | |



 SATU:
orang yang menyayangi kam0o tak pernah akan bagi alasan kenapa dia cayunk kam0o sebab yang dia tahu hanya kam0o sorang je kat mata dia.
 
DUA:
orang yang menyayangi kam0o selalu siap sedia menerima kam0o seadanya sebab hanya kam0o sorang je yang tercantik atau terhensem kat mata dia (walaupun kam0o sememangnya tak cantik atau hensem langsung! haha).
 
TIGA:
orang yang menyayangi kam0o selalu menyebok nak tahu apa yang kam0o lalui sepanjang hari sebab dia giler-giler nak tahu segala xtvt kam0o.
 
EMPAT:
orang yang menyayangi kam0o akan send sms seperti "good mownink", "nanite" atau yang sebangsa dengannya, walaupun kam0o memang sorang yang pemalas untuk reply sms dia.
 
LIMA:
kalu kam0o buat bufday party utk clbr8 bufday kam0o dan kam0o tak jemput dia (tentu dia kiciwa kan), dia tetap akan call atau sms untuk ucapkan "EPY BUFDAY".



ENAM:
orang yang menyayangi kam0o akan sokmo ingat setiap perkara yang berlaku di antara kam0o dan dia, malah mungkin perkara yang kam0o sendiri macam ingat-ingat tayyik hayam...sebab setiap saat yang berlalu bersama kam0o sangat berharga padanya.
 
TUJUH:
orang yang menyayangi kam0o sokmo ingat setiap apa yang kam0o lafazkan, malah mungkin kata-kata yang kam0o lupa "pernah kah aku cakap camtu?"
 
LAPAN:
orang yang menyayangi kam0o akan belajar menyukai apa yang kam0o suka, macam lagu-lagu yang kam0o suka (perhaps dia akan cari lagu-lagu tuh dengan download kat 4shared.com ke kan atau pi blutot dengan kawan-kawan dia ke kan..haha).
 
SEMBILAN:
last jumpa kam0o tengah sakit tapi tak sampai nazak...dan dia akan call or sms kam0o beberapa ari pastu bertanyakan kabo kam0o sebab dia sangat bimbangkan kau lah ngox! haha.
 
SEPULUH:
kalu kam0 cakap kat dia yang kam0o ada test ke pekse ke, dia akan tanya bila tarikhnya. sebab dia akan call or sms kam0o sehari sebelum tarikh test kam0o tuh atau pada hari yang kam0o ada test tuh...hanya semata-mata nak bagi kam0o kata-kata semangat "gudlux" or "all the besh".



SEBELAS:
orang yang menyayangi kam0o akan bagi sesuatu benda kepunyaannya walaupun bagi kam0o benda tuh nampak macam takde apa-apa yang istimewa pun..tapi tulah benda yang paling dia cayunk dalam dunia neh.
 
DUA BELAS:
orang yang menyayangi kam0o akan diam dalam tawaduk dan bertafakur sejenak time tengah cakap dengan kam0o kat tepon sampai kam0o bingung "dia neh pekak kah?"...sebab sebenarnya dia gugup + gagap + gegel = gabra cuak nak mampos bila dapat cakap dengan kam0o kat tepon.
 
TIGA BELAS:
orang yang menyayangi kam0o sokmo nak berada dekat dengan kam0o dan seboleh-bolehnya nak abiskan masa dia dengan kam0o.
 
EMPAT BELAS:
kalu kam0o nak pindah ke tempat lain, dia akan mengingatkan kam0o supaya hati-hati kat tempat orang, jaga diri baik-baik jangan nakal-nakal...jangan sampai terpengaruh dengan anasir-anasir mangkok hayon.
 
LIMA BELAS:
orang yang menyayangi kam0o akan berkelakuan lebih daripada keluarga kam0o sendiri, lebih daripada kawan-kawan kam0o sendiri, lebih daripada galfren atau boyfren kam0o sendiri..sebab dia adalah the right person yang akan membantu kam0o dalam setiap perkara.



ENAM BELAS:
orang yang menyayangi kam0o akan buat kerja-kerja yang poyo macam call kam0o sampai screen tepon tuh retak menanti belah, sms or call kam0o lebih 100x dalam sehari atau pun akan buat kam0o terjaga dari tdo hanya kerana dengar bunyi sms atau call dari dia...sebab dia tengah pk pasal kam0o.
 
TUJUH BELAS:
orang yang menyayangi kam0o bila datang harok kemarok dia windu kan kam0o, dia akan buat benda-benda yang kadang-kadang akan buat kam0o rasa macam nak penampo je dia sebab kelakuan dia menjengkelkan kam0o tahap cipan..tapi itulah tanda yang real dia meluahkan apa yang dia tengah rasa.
 
LAPAN BELAS:
kalu kam0o mintak dia ajarkan kam0o sesuatu benda, dia akan mengajar kam0o dengan penuh kesabaran di dada walaupun kam0o memang jenis bangsa boddo tahap aura dewa-dewa!
 
SEMBILAN BELAS:
kalu kam0o curik-curik tengok tepon dia, bukak inbox dia. kam0o akan dapat tengok yang sebahagian besar sms dalam inbox tuh adalah datang dari kam0o, walaupun sms tuh dah 9tahun yang lalu.
 
DUA PULUH:
dan kalu kam0o cuba menjauhkan diri daripada dia atau menunjukkan aksi-aksi rejectshop, dia akan sedar dan pasan tindakan boddo kam0o tuh. dan slow-slow dia akan ghaib dari life kam0o walaupun itu adalah pengorbanan yang akan buat dia terluka seluka-lukanya. sebab dia hanya nak tengok kam0o bahagia. kebahagiaan kam0o adalah kebahagiaan dia jugak walaupun kebahagiaan kam0o dibina di atas air mata dia!
 
DUA PULUH SATU:
kalu sampai suatu saat di mana kam0o baru sedo yang dia adalah untuk kam0o dan dia adalah yang terbaik dalam life kam0o...dan kam0o mahu berkongsi segala-galanya dengan dia termasuk life kam0o, percayalah...dia ada di hujung dunia sana menunggu kam0o kerana cayunk dia terhadap kam0o tak kan berpaling kepada orang lain. apa yang pasti, dia akan selalu menunggu kam0o sampailah dia dijemput Sang Pencipta.



**********************

aku sayang sama dia.
dia sayang tak sama aku?
sama-sama sayang jum.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails