[ TAG AGAIN! ]

| Thursday, March 3, 2011 | |



25 PERKARA MENARIK TENTANG IFIN IDISH

hurm, ifin baru pasan pasal tag ni. pengirimnya si BUDAK BABAT tuh dh tag kan tag ni on 1st november 2010..la ni dah 3rd march 2011..haha agak berdekad lah kan bru ifin pasan benda neh. sori lah berro, wa mmg baru pasan. agpun dah lama tk men tags neh kan..

so, agak berjanggot jugaklah nak pk kan 25 items about me neh..sbb ifin bukan mcm sorang BUDAK BABAT tuh yag dah get ready siang-siang menaip pasal diri sendiri kan..haha. ifin amik masa jugaklah nak pk sume-sume neh. maklumlah banyak keje ag kat lab tuh nak buat kan. neh pun cilok masa sebab cikgu tak masuk lab, bhahahaha..

dan bila dah dipikir-pikirkan, semasak-masaknya..inilah 25 PERKARA MENARIK TENTANG IFIN (masalahnya menarik kah? haha). bacalah, itupun kalu ada hati nak baca sampai ke-25. hagak-hagak mcm menyampah tuh...lantak kau lah tapir..haha..

***************************


1. nama ifin ialah ifin, haha. actually ifin tuh nama time skolah menengah dulu. bebudak melayu kelas aku (kelas sains 5 amanah, perlu ke aku mention kan, haha) sume ada nama-nama pena neh. memula mcm men-men, alih-alih sangkut pulak nama ifin tuh. so sampai la neh lah nama ifin tuh diaplikasikan dlm kehidupan, bhahaha.. walau bagaimanapun, nama asal ifin masih utuh spt di dalam surat beranak dan IC. nak jugak tau? hurm, takyah lah...tk masuk pekse pun, haha.

2. ifin ada 5 orang adik beradik. sume dah BESAR dan PANJANG-PANJANG belaka. haha. ifin yang sulong. yang no.2 ialah KOREA BOY. beza 3thn je dari beliau. no.3 pulak beza 7thn dan beliau adalah CIKGU. no.4 pulak pompuan. ha, dialah satu-satunya bunga dlm family ifin selain my mom. dia dgn no.3 beza setahun je, sebab tulah orang kata depa KEMBAR TAK SERIRAS (banyaklah beza duwh, haha). nama dia? hurm, lupalah. haha. beliau ialah CEKGI. yg last ni sebenarnya malas nak habaq mai sbb dak babat neh agak menjengkelkan sikit. haha. dia neh bongsu merangkap manusia yang paling mengada-ngada. wa rasa mcm nak shoot je pale huttax dia kan. haha. walau bagaimana pun, wa tetap sayang dia sbb dia neh RAJA LAWAK dlm family ifin (kebabo siak wa muntah! haha). dia sape? dia ialah si CICAK. haha.

3. ifin berzodiak SCORPIO. orang kata zodiak ni bahye. kenapa bahye? korang leh tanya dr. fadzilah kamsah sana..haha. tpkan ada orang bila sebut je pasal zodiak-zodiak neh, terus kata kita neh taksub lah, syirik lah, itulah inilah..hello, lantaklah kau lah tapir..haha. bagi ifin, zodiak ni hanyalah salah satu ilmu yang wujud dalam dunia ni. mana-mana statement yang betul, itu hanyalah kebetulan je. alah..buat suka-suka je. pedehal kan? hoho..

4. ifin keje kat makmal sekolah. lab assistant. since 2003 lapor diri dengan kpm, dah bertahun-tahun buat keje-keje 'belakang tabir' neh. well..at the beginning keje neh memang menyemakkan, haha. plus sebab ifin tak minat kan keje-keje tuh..but well, makin lama keje makin jatuh cinta pulak dengan tugasan neh..haha ayat takleh blah kan..so conclusion, keje makmal neh memang menyeronokkan.

5. ifin tak suka spesis yang menipu. bab-bab menipu neh memang pantang atok moyang (walaupun atok moyang ifin tak penah kuo kan statement pantang-pantang neh, haha). biar jahat asalkan bukan kaki tipu. sepandai-pandai tupai melompat, bila kena shoot tersungkur gak kat lobang kubur kan..haha..so beware of bulldog lah kalau nak berkawan dengan ifin. JANGAN MENIPU!! LU TIPU WA LU MEMANG LANGSI. DAN BILA LU LANGSI, LU MATI! haha.



6. ifin suka travel. jalan-jalan carik makan. memang suka merayap-rayap neh mcm cicak. haha. nak-nak kalau tiba waktu malam kan..fuh wa cakap sama lu..malam memang menjanjikan keseronokkan walaupun mak ifin kata MALAM ITU PENUH DENGAN KEGELAPAN. hoho. well..bila dah kuo-kuo malam ni, sendiri mau jaga lah keselamatan diri tuh kan. sendiri tanggung lah kan..haha.

7. ifin asal johor bahru, johor. perjalanan ifin bermula apabila ifin berbentuk zigot, pastu berkembang sampai lah ke sekarang yang dah kembang-kembang tak kuncup neh..haha. dilahirkan di johor bahru, atas katil hospital sultanah aminah yang tepi pantai lido tuh..kuo-kuo je dari perut mak ifin, hari dah siang..dah tengahari time tuh..sebab tulah ifin agak DEGIL BANYAK, haha.

8. ifin suka color hitam. walaupun kulit ifin neh puteh (sangat, haha), tapi takpe..tetap suka gak color hitam. sebab bagi ifin hitam itu menawan, hitam itu misteri dan hitam tuh hensem, haha. besides that, ifin suka color hijau dan biru. yang terbaru neh ifin suka color purple. pelik ntah apa-apa kan..haha..

9. ifin tak suka manusia yang terlalu menjaga status, darjat dan pangkat. apa ada pada pangkat dan darjat. takleh bawak ke kubur pun. yang kau nak berlagak nak mampos tuh nape ea? haha. bila jumpa golongan camni, satu je ifin buat. ifin akan berlagak jugak depan dia. haha. sama-sama berlagak, biar mampos sume. haha. sekali dia berlagak, wa berlagak berjuta-juta lemon..haha. yang penting ifin puas tengok muka dia terkulat-kulat macam tertelan anak gajah..bhahahaha..



10. jiwa ifin sebenarnya lebih kepada kaunseling. nak jadi KAUNSELOR tak dapat-dapat, so jadi part yang tak bertauliah pun kira okay gak lah..hoho.. bukan apa, ifin suka bab-bab camni. orang ada masalah, datang kat ifin citer kat ifin dari A to Z. pastu selesaikan sama-sama. bila kes dah selesai, puasnya memang sukar digambarkan. rasa macam terbang sampai ke planet pluto wa cakap sama lu..haha.. so sape-sape yang ada masalah, jangan segan-segan, hint je ifin..tapi kalu pasal duit, mintak mahaap lah ea..hoho..

11. ifin suka pada budak-budak. suka gila. tapi kalu jenis yang macam setan tuh memang ifin pulau terus. haha. bukan apa, bebudak kecik neh comel duwh. nak-nak yang masih takde gigi dan tembam..huish..rasa macam nak geget-geget je..dracula style..haha.

12. ifin suka memeluk dan dipeluk. besh duwh. tak caye cuba buat. haha. bila dipeluk tuh kan rasa macam aman je dunia, selamat je rasanya. rasa macam diri dihargai. dan bila memeluk pulak, neh ag besh sebab ada sesuatu yang akan hidup..haha..

13. ifin tak suka sangat main games. kalu ada pun. games macam daytona, warcraft okaylah kan..kalu mcm counter strike tuh tak minat sangat sebab nanti ifin leh mati tergezot..haha..

14. kadang-kadang ifin akan melatah. so jangan nyesal lah kalu ifin melatah benda lucah-lucah keh kan..jangan men cucuk-cucuk sebab nanti ifin cucuk alik..ops. haha.

15. ifin neh nak kata macam pemarah, ye jugak. nak kata pemaaf pun ye jugak. ifin kalu dah marah, memang zirafah pun kecut perut, haha. so jangan buat ifin marah, kalu tak..memang kena penampo! haha. tapi marah macam mana pun, kalau ko geti mintak maaf dan pujuk alik, sure ifin akan maafkan..tengok pada gaya dan cara lah. kalu dah buat salah tapi masih nak menyombong dan ego, pi mampos sama ko! haha.



16. ifin suka makan. haha. part neh ifin rasa memang sumorang suka makan. hoho. cuma bedanya makan banyak ke cket. ifin paling suka makan sushi! lurve it!!! hoho.

17. genre musik yang ifin suka lebih kurang sama dengan FLAMINGO. apa yang dia suka, ifin pun akan turut suka. maybe dah bernaung di bawah zodiak yg sama kot. haha. dialah pencertus revolusi musik abad neh...petuiiiiii! haha.

18. ifin suka buat lawak. ha..part neh ramai yang tak menyedari termasuklah family ifin sendiri. kalu tak caye leh tanya ifin. haha.

19. ifin suka masak especially nasi goreng. sampaikan BUDAK PIPI TEMBAM suka makan nasi goreng yang ifin masak. sampai licin kuali tuh dibuatnya..haha punyalah sukses chef ifin neh kan..haha..tapi yang paling tak suka nasi goreng ialah PEMBENCI NASI GORENG. ntahlah nape dia tak suka..pi tanya dia nanti. haha.

20. dalam perhubungan, ifin pentingkan kejujuran, kesetiaan dan kefahaman. menipu-nipu dilarang sama sekali. talam-talam bermuka-muka perlu dijauhkan. ifin suka hubungan yang ada dua hala.. ada give and take, tolak ansur..bukan hubungan yang satu hala..hanya satu pihak je yang memberi. ifin suka dua-dua pihak sama-sama memberi dan menerima. fair and square lah duwh.



21. ifin suka melihat pada kecantikan especially pompuan-pompuan yang cun..haha gatal kan. tiba-tiba je. tapi betul kajian dah membuktikan bahawa lelaki suka melihat kepada kecantikan. tak caye? tak caye sudah! haha. so, mana-mana pompuan yang cantik tuh jagalah kecantikan tuh luo dalam. jangan luo je cantik tapi dalam macam haram! hoho..

22. ifin suka bela hewan. tau apa hewan? hewan tuh natang. tau apa tuh natang? natang tuh sejenis kerusi yang ada satu kaki. bhahahaha.. takdelah, ifin memang suka bela haiwan. kat umah dan makmal ifin je dah ada hamster, ikan, kura-kura..penah ifin bela kucing..fuhhh, sedap tuh bela depa tuh sume..hagak-hagak tengah tension, men-men je dengan depa..cakap-cakap dengan depa..orang nak kata gila, katalah. ada aku kessssah? haha. sebab tuh adalah salah satu terapi untuk hati yang lara. pe lah duwh! haha.

23. ifin suka pada DUIT. haha. mata duitan? maybe. sape-sape ada duit banyak tuh, bagi je kat ifin. depositkan je ke dalam akaun ifin..haha..mana-mana sugar mummy yang nak bela ifin, silalah call ifin..bhahahahaha..

24. ifin suka mencarot. haha. it's reality duwh. tapi mencarot dalam kesopanan lah. haha. macam ni contohnya .. ini kes kalu ada orang men cucuk-cucuk pinggang ifin, (sure akan melatah tergolek-golek, haha) .. bila kena cucuk je, ifin akan mencarot macam ni, "woi ko babi cantik!" bhahahahaha... kan sopan tuh? haha.

25. last sekali, ifin suka main bowling dan tengok wayang. pantang ada muvie yang besh-besh kat panggung sabtu (erk, larik tajuk, haha), ifin akan terus calling-calling booking sama itu awek panggung..haha..hagak-hagak buhsan tgk muvie dalam panggung wayang, apa ag..tak geti-geti nak buat wayang pulak!! bhahahahaha.. bowling memang ifin suka men walaupun banyak kali ke laut..haha..but well, orang kata practice make perfects kan, so pe de hal men banyak-banyak kali..malu kena gelak dengan orang yang kat lane sebelah? pi la mam sana!! haha..



okaylah, ifin dah penat sangat neh. rasa pale huttax ifin macam nak blow (bukan blowjob okay, haha) je ni. ifin nak rest. nak bermunajat sat. kah kah kah..
so adioz amigoz adiozza guys~

***************************


scorpio is unpredictable.
is it true?
hagaknya lah kan..haha.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails