LOVING CARING IS BULLSHIT? NO LAH..

| Sunday, November 11, 2012 | |




hola guys.
this time i would like to share about what i felt about LOVE and CARE. it's from my point of view and if you feel its such a asshole, then you go to hell. HAHA kesat pule bahse gue ni. HAHA sorry guys..just share what i felt oke..




LOVE tu apa sebenarnya? dalam bahasa yang senang kita faham ialah SAYANG. dalam http://en.wikipedia.org , LOVE diterjemahkan sebagai:
"an emotion of a strong affection and personal attachment. love is also to be a virtue representing all of human kindness, compassion and affection".

CARE?
"refers to a mental or emotional state of predisposition in which one has an interest or concern for someone or something".




sayang tu terlalu universal untuk kita terjemahkan. skop sayang tu terlalu luas..bkn setakat seluas padang bola (mcm dialog ASK TV3 lh kan..haha), tapi perimeter & diameter nye melangkaui batasan pemikiran kita sebagai manusia yang penuh dengan kekhilafan.

siapa kita untuk menilai sejauh mana sayang itu mampu mencakupi kehidupan? siapa kita untuk menjatuhkan hukuman ke atas love interpreted yang adakalanya dilihat sebagai melanggar norma-norma kehidupan? siapa kita? siapa? kita ni memang manusia yang sangat lemah. dah lah lemah, layu, bangang..tapi still mahu mendabik dada kata itu ini. sorry to say guys, sometimes people around me makes me feel like to shoot at their head..boom!! kasi berkecai. you know why? because they just being JUMUD all the time. you know what is jumud? jumud is suck! HAHA.




me just kinda person yang sangat mudah memberikan kasih sayang. erk, macam nak muntah darah je kan dengar? HAHA so what? like do i care what people said? i just don't give a damn about it. HAHA. siapa-siapa yang tak cukup kasih sayang tu, meh cni..i will give you TOO MANY love..yang tak dapat dibayangkan dengan pale hotak yang berselirat dengan salur kapilari darah tu..

but something yang people don't realize..love is universal..too subjective to interpret with words and sentences. sayang ni kita boleh bagi kat sape-sape yang kita nak bagi. pehal orang lain nak menyibuk kan? itu hak kita..sukati kita lah kan..but somehow, this sayang just don't over the limit lah kan..jangan melangkaui apa yang dibataskan. apa salah kalu kita mencurahkan kasih sayang pada seseorang..tanpa mengira gender? korang berani? tentu korang tak berani kan? just a coward. chicken! HAHA.




what do you know if female sayang female and male sayang male..plus minus female sayang male and male sayang female? perasaan sayang tu memang dah diletakkan jauh dalam sudut hati setiap manusia. oke look here and listen carefully..dalam hati seorang lelaki memang diletakkan perasaan sayang tu pada lelaki dan perempuan. BUT! ada tetapi nya. perasaan sayang lelaki pada lelaki hanyalah beberapa peratus sahaja jika nak dibandingkan perasaan sayang kepada perempuan. senang nampak mcm gini lah..
lelaki sayang lelaki = 1%.
lelaki sayang perempuan = 99%.
get it?

kalu terlebih? haa..tu dah masuk dalam chapter kamasutra terlarang. HAHA. sama jugak dengan perempuan. perasaan kasih sayang tu sama je tak kira gender..tak kira makhluk. kalu kita ni sebagai manusia yang hina dina mempertikaikan agihan kasih sayang tu, bermakna secara tidak langsung kita jugak sedang mempertikaikan anugerah yang telah diberikan. tak sedar ke itu dah namanya menderhaka kepada Pencipta?




just don't being such a dick jelah senang citer. meh cni lah ifin berkongsi satu pengalaman..time ifin kat universiti dulu. like i said just now, ifin kinda person yang mudah bagi kasih sayang..so ifin curah jelah kasih sayang ifin pada yang memerlukan. salah ea? lantak kaw lah labu! so ada lah beberapa hamba tuhan yang sangat "SUCI lagi MENYUCIKAN" ni..melabelkan ifin sebagai "PLAYER" and at the same time as a "GAYBOY".




sebab apa PLAYER? sebab diorang nampak ifin terlalu manis dalam bicara sampai perempuan-perempuan diorang tangkap leleh dengan ifin. salah ifin hanya kerana berkelakuan sopan pada perempuan? salah ea? HAHA.




and the term of "GAYBOY" tu paling menarik kot ifin rasa. sebab? diorang nampak ifin terlalu "gayish" dengan bebudak junior. hello..kemon lah..tkde istilah anak ikan ke, anak ayam ke, adik-adik ke, lelaki simpanan ke dalam hidup ifin. what a wasted!




and one thing for sure, i believe in karma! qada' dan qadar ni korang janganlah buat memain. you know what, geng-geng "SUCI lagi MENYUCIKAN" tu di belakang tabir punyalah HARAMJADDAH! kenapa ifin kata camtu?




oke, diorang kata ifin ni "PLAYER" sbb mulut manis sampai gals meleleh air kelengkang..but in fact, diorang lah yang melelehkan air kelengkang gals dalam kereta, dalam bilik kuliah, dalam kelas, dalam bilik hotel kat pekan tu, dalam hostel, tepi library etc.




and for those yang kata ifin "GAYBOY"..di sebalik tabir kenormalan diorang tu, sebenarnya lobang muntut yang diorang tuju! sape yang jadi mangsa? anak-anak ikan, anak-anak hayam, adik-adik bafok segala..bila hang buat keje-keje mulia tu bhai? midnite...showtime! HAHA.




so, what the hell rite? i don't give a shit pun people like this. just telling the truth lah kan..after so many years, mangkok-mangkok tengkat yang dlu sebok melabelkan ifin ni "PLAYER" and "GAYBOY" and suatu ketika dlu yang dok melarang sume manusia berkawan rapat dengan ifin (takot jubo lobos katanya, haha), add me at my facebook! fucked up guys! HAHA. what for? nak asshole gue? wasted. even i don't want your bloodykunyit asshole! HAHA dunia dunia..




so, moral of the story here is..kita jangan menilai seseorang itu hanya pada luaran. selami dulu hati budinya. hirup nafas karbon dioksida nye dulu. tidur sebantal dulu dengannya. makan sepinggan dengannya dulu. minum secawan dengannya dulu. cuma jangan mandi sama je..nnti sibuk menjerit, "arrgghhh.....i'm not virgin anymore!!!" HAHA.

kadang-kadang yang kita nampak jahat tu lah sebenarnya baik. yang luaran elok tu lah sebenarnya bacin di dalam. so fikir-fikirkanlah..selamat beramal...






***********************




yang hitam itu putih.
yang putih itu hitam.
menjana kebahagiaan abadi.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails